Flexibel doceren

Arie raakte tijdens een beurs aan de praat met de dames van Adhocdocent. Hij liet zijn gegevens achter en ging een aantal maanden later aan de slag als docent op een middelbare school. Inmiddels is hij direct in dienst bij de school als docent rekenen.

Afwisseling en uitdagingen

Hij houdt van afwisseling en uitdagingen, dat typeert zijn loopbaan. Op dit moment volgt hij de deeltijd Master Educational Needs aan de Hogeschool Utrecht.

‘Al heel wat verschillende functies staan op mijn curriculum vitae van ‘tekenaar’ tot ‘technicus’ en van ‘docent wiskunde’ tot ‘manager mbo’. Daarnaast werk ik voor mijn eigen onderneming als docent, trainer en adviseur. De kern hiervan is dat ik houd van afwisseling en uitdaging bij voorkeur binnen organisaties waar het om mensen gaat. Helemaal mooi als cijfers hier een rol in spelen.

Mijn eerste contact met Adhocdocent was tijdens een beurs in Rotterdam. Op dat moment niets concreets afgesproken maar het eerste contact was gemaakt. In de zomervakantie ben ik op kennismakingsgesprek geweest omdat ik werk zocht als freelance docent. De eerste week van het nieuwe schooljaar stond ik voor vier dagen voor de klas als docent rekenen. Samenwerken met Adhocdocent kan dus heel snel gaan. Een week later ontstond er een vacature voor 5 uur als docent metaaltechniek voor een periode van een paar maanden, dit leek mij een leuke uitdaging en die heb ik aangenomen. Ook toen deze opdracht afliep zorgde Adhocdocent voor een nieuwe vacature, deze keer als docent wiskunde. Kortom, ad hoc kreeg ik nieuwe uitdagingen toegeschoven.

Voor de klas staan is leuk, maar ik geniet ook erg van zelf leren en ontwikkelen. Als je een dienstverband hebt bij een school, kun je in aanmerking komen voor de lerarenbeurs, studieverlof en –vergoeding. Ik heb gekozen voor de Master Educational Needs en sta tegelijkertijd voor de klas. Op dit moment werk ik niet via Adhocdocent, maar de contacten blijven. Als ze bijvoorbeeld voor de avonduren wat lessen hebben, kunnen ze altijd contact opnemen.

Houd je ervan om met mensen (leerlingen/studenten) om te gaan, beheers je de vakkennis en ben je flexibel? Dan ben ik ervan overtuigd dat Adhocdocent een leuke uitdaging voor je kan vinden.’

Benieuwd wat Adhocdocent voor jou kan betekenen?

Schrijf je vrijblijvend in en wij nemen contact met je op over jouw mogelijkheden voor de klas.