“Halen jullie allemaal een voldoende?” Patat!

Tijmen, docent via Adhocdocent houdt wel van een grapje. Met zijn klas sprak hij af dat als zij allemaal een voldoende wisten te halen, hij op patat ging trakteren. En dat lukte, zo ging met met een goede lach de traktatie halen.

Tijmen trakteert

Op dit moment staat hij voor de klas als docent aardrijkskunde en neemt hij lessen waar van een afwezige docent Natuurkunde. Bijna een jaar werk ik via Adhocdocent als docent aardrijkskunde op een middelbare school. Voor mijn afstuderen ben ik destijds op een middelbare school in Gouda terecht gekomen. Men was binnen de sectie aardrijkskunde zeer tevreden over mijn veldwerk als afstudeeropdracht. Om deze reden werd ik gevraagd om in te vallen voor een docent aardrijkskunde die langdurig afwezig was. Vanwege de flexibiliteit en goede ervaringen, werd Adhocdocent ingeschakeld om via hen zo snel mogelijk aan het werk te gaan.

Inmiddels heb ik tijdens mijn 10-jarige onderwijscarrière al verschillende taken vervuld die uiteenlopen van lesgeven tot het organiseren van sporttoernooien en van het mentoraat tot aan het begeleiden van stagiaires.

Allemaal een voldoende

Zo heb ik eens aan het begin van een periode met de klas afgesproken dat wanneer zij als klas allemaal een voldoende zouden scoren, ik patat moest uitdelen. En je raadt het al: iedereen een voldoende, dus ik patat meenemen naar de les! Ik spreek ook weleens af om hen 0,2 punten extra te geven bij een periode huiswerk in orde, want ik wil niet verantwoordelijk zijn voor massale obesitas.

Met mijn 3 dagen werk in het onderwijs ben en kan ik al mijn energie kwijt. Dit vind ik erg leuk, maar ik kies er dan ook bewust voor om de andere dagen van de week in te vullen met totaal ander werk en activiteiten. Mijn hoofd leegmaken en ideeën opdoen op de andere dagen zorgt ervoor dat ik met veel energie mijn lessen kan geven.

Aan het wereldbeeld van leerlingen sleutelen

Het mooiste van het doceren vind ik het sleutelen aan het wereldbeeld van leerlingen. De vakken natuur- en aardrijkskunde lenen zich hier dan ook uitstekend voor. Mijn ambitie is om dit nog enige tijd te doen en uiteindelijk wil ik mijn leidinggevende competenties willen inzetten om meer beleidsmatige zaken binnen het onderwijs te ervaren. Op dit moment ben ik gelukkig met de invulling van mijn lesweek, de communicatie met Adhocdocent en de samenwerking met collega’s.

Benieuwd wat Adhocdocent voor jou kan betekenen?

Schrijf je vrijblijvend in en wij nemen contact met je op over jouw mogelijkheden voor de klas.