Van student naar docent

Marlien is student Economics & Business in Rotterdam en heeft via Adhocdocent de charme van het onderwijs ontdekt. Naast haar master werkt zij op dit moment als docent economie, waar ze veel van leert en tegelijkertijd geniet van het contact met de leerlingen.

Een flexibele bijbaan

‘Ruim een jaar geleden verhuisde ik naar Rotterdam voor mijn studie Economie. Het werd de stad Rotterdam omdat de Erasmus Universiteit veel masters aanbiedt in de economie. Aan het begin van dat jaar was ik vooral druk met mijn eigen studie en met het opbouwen van een sociaal netwerk in de stad. Na een paar maanden had ik tijd om naast mijn studie te werken. Mijn huisgenoot was op dat moment leswaarnemer en ik dacht dat lijkt me ook wel wat. Op die manier kwam ik in contact met Adhocdocent. Een flexibele bijbaan met sociale contacten met collega’s en leerlingen leek mij ideaal.

Vorige jaar startte ik als docent wiskunde op een middelbare school in de buurt van Rotterdam. Verdeeld over twee dagen, gaf ik wiskunde en rekenen aan twee klassen. Helaas kwam ik er na twee maanden achter dat dit in combinatie met mijn eigen studie te veel gevraagd was. Gelukkig is er bij Adhocdocent veel mogelijk en boden ze een maand later twee andere functies aan, namelijk studiebegeleiding aan 4-vmboleerlingen en wiskundebijles voor de leerlingen van 3-havo/vwo die een onvoldoende stonden.

“Een flexibele bijbaan met sociale contacten met collega’s en leerlingen leek mij ideaal”.

De studiebegeleiding en wiskundebijles vonden plaats op dezelfde school, waardoor het goed te combineren was met mijn eigen studie; ideaal. De resultaten van de leerlingen verbeterden en de sfeer in de klas was prettig. Een fijn leerklimaat voor de leerlingen, maar ook voor mijzelf. Dit zorgde voor een positieve ervaring met het onderwijs. Tegen de zomer werd mij gevraagd of ik de docentenopleiding wilde volgen om in de toekomst als bevoegd docent voor de klas te staan. Omdat ik voor mijn eigen studie nog één jaar moest studeren, wilde ik dat eerst afronden. Wel ben ik in dienst gebleven bij Adhocdocent om het volgende schooljaar economie te geven, één dag in de week op dezelfde school.

Op het moment dat ik deze blog schrijf, is het bijna kerstvakantie en dat betekent dat het eerste gedeelte van het schooljaar er alweer op zit. Ik kijk positief terug op de afgelopen maanden, het contact met de leerlingen en de resultaten zijn goed en wat heb ik veel geleerd van het lesgeven! Bijvoorbeeld door de intensieve begeleiding van coaches op school, maar ook van de leerlingen zelf. Dat maakt voor mij het onderwijs zo leuk. Als docent en persoon kun je de leerlingen veel leren, maar ook ik leer elke dag van de leerlingen. Ik ben benieuwd wat de rest van het schooljaar brengt, en kijk er verwachtingsvol naar uit.’

Benieuwd wat Adhocdocent voor jou kan betekenen?

Bekijk onze vacatures! Of schrijf je vrijblijvend in, dan bekijken we samen met jou wat de mogelijkheden zijn binnen het onderwijs.