Het verhaal van docent Pieter

In de serie ‘het verhaal van’ bieden we een kijkje in het leven van een onderwijzer. We ondervragen de Adhoc’er naar zijn of haar passie en hoe zij Adhocdocent hebben leren kennen. Deze keer het verhaal van Pieter.

Het verhaal van

Pieter is werkzaam als docent Economie. Pieter is een docent die na jaren praktijkervaring ervoor heeft gekozen om het onderwijs in te gaan. Hij geeft les vanuit de persoon en zoekt de relatie met de leerling.

“Een jaar of drie geleden heb ik de stap naar het onderwijs gemaakt. Jarenlang heb ik gewerkt voor een bank en verzekeraar op een commerciële functie. Ik merkte dat ik het contact met de klanten erg leuk vond, maar het verkopen iets minder mijn ding was. Toen ben ik op zoek gegaan naar wat mij beter past!

Gelukkig was er veel mogelijk bij mijn werkgever, zo heb ik in de organisatie verkooptrainingen en telefonie cursussen gegeven. Ik merkte dat ik dit veel leuker vond dan mijn eigenlijke werk. Toen ik in mijn vrije tijd ook fietsvakanties en reizen had geleid voor jongeren in de leeftijdscategorie van 12 tot 16 jaar, wist ik: werken in het onderwijs zou passend voor mij zijn!

“Ik probeer van iedere les een mooi feestje te maken!”

Ik ben in gesprek gegaan met een middelbare- en basisschool, ook heb ik achterin gezeten tijdens verschillende lessen en zelf een proefles gegeven. Toen heb ik me ingeschreven voor de lerarenopleiding! Ook kwam ik in aanraking met Adhocdocent, voor mij de ideale partner om door tijdelijke functies te vervullen uit te zoeken welke school en doelgroep goed bij mij past.

Inmiddels sta ik een aantal jaar voor de klas. Door de vele jaren ervaring in de business, heb je bij ieder onderwerp wel een voorbeeld uit de praktijk. De leerlingen hangen aan je lippen, en ze stellen uit zichzelf heel veel vragen. Ik probeer van iedere les een mooi feestje te maken!”

Benieuwd wat Adhocdocent voor jou kan betekenen?

Schrijf je vrijblijvend in en wij nemen contact met je op over jouw mogelijkheden voor de klas.