Het verhaal van docent Suze

In de serie ‘het verhaal van’ bieden we een kijkje in het leven van een onderwijzer. We ondervragen de Adhoc’er naar zijn of haar passie en hoe zij Adhocdocent hebben leren kennen. Deze keer het verhaal van Suze.

Het verhaal van

Suze is werkzaam als docent Maatschappijleer. Via Adhocdocent was het mogelijk om naast haar stage een kleine vacature te vervullen. Suze vindt het mooi om als jonge docent een voorbeeld te zijn voor de leerlingen en zo impact te hebben op hun leven en denkwereld.

“Maatschappijleer, presenteren en jongeren. Dat zijn de dingen waar ik enthousiast van werd en word. Na mijn middelbare schooltijd was de opleiding tot docent maatschappijleer dan ook een schot in de roos! Zo gezegd, zo gedaan. Nu sta ik als docent voor de klas en geef ik les aan havo- en mavo-klassen.

Wat mij trekt aan het onderwijs? Als docent geef je de leerlingen bagage mee voor de rest van hun leven. Je kunt hen echt aan het denken zetten! Zo probeer ik in mijn vak de leerlingen bewust te maken van wie zij zijn in de samenleving en hoe zij zich verhouden tot de ander. Dit zijn vragen waar de meeste leerlingen normaal gesproken niet bij stil staan.

“Ik sta met veel enthousiasme voor de klas, durf streng te zijn waar dit nodig is en maak enorm veel lol met de leerlingen”

Het docentschap is naar mijn inziens niet alleen geven, je krijgt er ook zoveel voor terug. Van een spontaan compliment tot een goede wedervraag. Als leerlingen merken dat jij voor hen gaat, geven zij het ook vaak terug. Dat maakt het onderwijs niet moeilijk, maar juist leuk.

Nu ik als docent aan de slag ben, merk ik dat het docentschap op mijn lijf is geschreven. Ik sta met veel enthousiasme voor de klas, durf streng te zijn waar dit nodig is en maak enorm veel lol met de leerlingen. Natuurlijk ben ik niet de perfecte docent, want ook ik moet er af en toe aan trekken.

Of ik in de toekomst als docent wil blijven werken? Sowieso wel binnen het onderwijs, maar wellicht meer beleidsmatig, dat lijkt me namelijk ook erg leuk!”

Benieuwd wat Adhocdocent voor jou kan betekenen?

Schrijf je vrijblijvend in via deze pagina en wij nemen contact met je op over jouw mogelijkheden voor de klas.