1. Plan je werk en houd je daaraan.

Door je werk te plannen zorg je ervoor dat je per week of dag weet wat jou staat te wachten. Zorg ervoor dat je een realistische planning maakt, met wat extra speelruimte. Er komt genoeg extra werk op je af, dus dan is het fijn om de urgente taken prio te geven!

2. Houd rekening met verrassingen.

Ik schreef het hier boven al, maar je hebt in de laatste weken altijd te maken met verrassingen. En die zijn niet altijd leuk. Goed om hier vooraf rekening mee te houden, dan vallen ze vaak mee!

3. Als je iets direct kunt afwikkelen, doe het dan!

Is het urgent en heeft het prioriteit? Of is het een kleine to-do? Doe het dan direct. Zo voorkom je een extra lange to-do lijst in deze al drukke periode. Zo houd je je hoofd een beetje leeg en het helpt je te focussen.

4. Geef de dingen de aandacht die ze nodig hebben en laat het daarna los.

Soms kan je in bepaalde (lastige) situaties komen die veel aandacht van je opeisen. Geef het die aandacht, maar laat het niet je hele dag of week beïnvloeden. Het kunnen uiteenlopende situaties zijn, maar het blijft voor jezelf belangrijk om hier de juiste keuzes in te maken.

5. Geniet van de gezellige en zomerse sfeer!

Overigens is het niet alleen druk, maar ook vooral gezellig. Het is zomer, de zon schijnt, de vakantie komt eraan en –als het goed zit- mag je volgend jaar aan een nieuwe fase in je opleiding verder. Of je krijgt nieuwe klassen (maar aan dat laatste hoef je nog even niet te denken!)

6. Bereid je vakantie voor en rust lekker uit.

Na deze drukke periode staat je een welverdiende vakantie te wachten. Maak je dus ook druk om je vakantie, zodat je tijdens je vakantie heerlijk uit kan rusten.

Naar mijn idee een aantal waardevolle tips voor deze nogal drukke tijd. De tijd vliegt, vooral in onderwijsland en het is bijna altijd leuk. Sowieso is geen dag hetzelfde en dat geeft je vooral ook energie, juist voor die laatste loodjes. En vergeet nooit wat je straks te wachten staat! Dan mag je lekker bijtanken, samen op pad, genieten, boeken lezen of …. Fijne vakantie gewenst!’

Ben jij nog op zoek naar een uitdaging voor volgend cursusjaar?

Bekijk dan alle actuele onderwijsvacatures of schrijf je vrijblijvend in om op de hoogte gehouden te worden van leuke vacatures.