NIEUW: Adhocdocent Invalpool PO

Wanneer je onze social media volgt, kan het je niet ontgaan zijn… Adhocdocent is een nieuwe invalpool binnen het christelijk basisonderwijs gestart: Adhocdocent PO!

De invalpool binnen het christelijk onderwijs

Judith Kesler, vervangingscoördinator bij Adhocdocent PO, vertelt de reden: “Bij Adhocdocent PO zijn wij van mening dat samenwerking met scholen en hogescholen dé oplossing is voor het lerarentekort. Deze samenwerking gaat verder dan het uitwisselen van bellijstjes met invalleerkrachten. Iedere organisatie zet zijn talenten in om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te enthousiasmeren voor dat mooie beroep van leerkracht.”

Over Adhocdocent PO: “We kregen steeds meer vraag vanuit het protestants-christelijk basisonderwijs voor een invalpool met een positieve christelijke identiteit. Ook invalleerkrachten klopten bij ons aan. Om deze scholen en leerkrachten bij elkaar te brengen, zijn we de invalpool Adhocdocent PO gestart.”

Lerarentekort

Adhocdocent PO heeft als doel om samen met scholen en hogescholen de handen ineen te slaan om het lerarentekort aan te pakken. In de eerste plaats door nieuwe leerkrachten enthousiast te maken voor en te begeleiden in hun overstap naar het onderwijs. Daarnaast biedt een invalpool startende leerkrachten de kans om kennis te maken met een variëteit aan basisscholen. Door gezamenlijke (na)scholing, begeleiding en coaching aan te bieden, krijgen leerkrachten de mogelijkheid zich professioneel te ontwikkelen.

Adhocdocent PO

Ben jij onderwijsassistent, pabo-student, leerkracht of heb jij interesse in een baan in het onderwijs? Meld je dan aan via onze website of stuur een bericht naar po@adhocdocent.nl! Wil je eerst meer lezen? Lees meer over de invalpool.