Alle leerkrachten en docenten: bedankt!

Als docent of leerkracht doe jij `gewoon’ je werk. Je bereidt met passie je lessen voor, biedt leerlingen een luisterend oor, geeft straf en complimenten wanneer dit nodig is en brengt leerlingen kennis en principes bij.

Bedankt!

De normaalste zaak van de wereld, voor jou als docent of leerkracht. Zelfs nu in deze onzekere tijd. Maar.. je hebt meer impact in iemands leven dan jij zelf denkt. Een aantal maanden geleden vroegen we aan heel veel mensen wie hun favoriete docent is (geweest) en vorige week stelden we de vraag aan onze volgers op Instagram of zij de leerkracht of docent nog herinnerden die impact heeft gemaakt. We waren verrast over het aantal positieve, enthousiaste en instemmende reacties die we kregen.

Dat bracht ons op de volgende twee ideeën:

Allereerst om alle docenten en leerkrachten eens te bedanken. En natuurlijk doen we jullie nog tekort met deze paar woorden, maar namens al onze collega’s (en vast namens veel en veel meer mensen) en vóór alle leerkrachten én docenten van vroeger, vandaag en de toekomst: Onwijs bedankt voor wie jullie zijn en wat jullie doen, gedaan hebben of zullen doen! Jullie maken meer impact dan jij zelf doorhebt.

En als tweede: graag willen we (oud)leerlingen aan het woord laten over hun meest impactvolle docent of leerkracht. Want.. er mag wel eens gedeeld worden wat een impact zij hebben op mensenlevens!

Vanaf volgende week delen wij wekelijks een verhaal van een oud-leerling over zijn/haar leerkracht en wat zij hier vanuit mee hebben genomen. Wil jij het verhaal over jouw favoriete docent delen? Laat het ons weten door op onderstaande button te klikken. We zijn onwijs benieuwd!