‘Ik zie jongeren opgroeien tot volwassenen, dat is prachtig!’

In de serie ‘het verhaal van’ bieden we een kijkje in het leven van een onderwijzer. We ondervragen de Adhoc’er naar zijn of haar passie en hoe zij Adhocdocent hebben leren kennen. Deze keer het verhaal van Arent.

Arent is docent Engels en startte zijn carrière in het voortgezet onderwijs. Nog voordat hij zijn studie docent Engels had afgerond vond hij via ons zijn eerste onderwijsbaan. ‘Ik kon gelijk op de middelbare school beginnen waar ik zelf ook op had gezeten. Het was heel grappig om reacties van collega’s te zien waar ik ooit zelf ook bij in de klas heb gezeten.’

Naast zijn studie werkte hij als chauffeur en hiker, zo verdiende hij zijn geld. Toen vond hij online een vacature van Adhocdocent en daar reageerde hij op. ‘Anna van Adhocdocent heeft mij toen heel goed kunnen helpen’ vertelt hij. Vooral het samen voorbereiden van de kennismakingsgesprekken op de verschillende scholen vond hij heel prettig. Het nam veel stress bij mij weg en nam mij veel werk uit handen. Anne regelde het gewoon; de school, de baan en alle zaken er omheen. De mensen bij Adhocdocent wisten precies hoe de school in elkaar zit. Hierdoor wist ik precies waar ik aan toe was.’ Al snel kon hij beginnen op 3 verschillende scholen in het verzorgen van lessen Engels en soms ook informatica. ‘Die flexibiliteit vond ik heel fijn. Als ik meer of minder uur wilde werken was dat zo geregeld.’

Nu zit Arent helemaal op zijn plek en geeft fulltime Engels. ‘Ik heb een passie voor de Engelse taal en mensen. In mijn rol als docent zie ik jongeren opgroeien tot volwassenen en ben elke dag met die gasten in gesprek, prachtig.’

‘Het geeft rust dat een professioneel bedrijf met je meedenkt. Zeker voor jonge mensen kan het vinden van de juiste baan en passende werkomgeving best lastig zijn’

Voorlopig ziet hij zichzelf nog wel werken in het onderwijs en wil graag zijn eerste graads bevoegdheid halen. ‘Ook naast de lessen kan ik enorm groeien in neventaken, mentoraat en misschien wil richting een rol als zorgcoördinator.’

Terugkijkend is Arent blij dat hij Adhocdocent heeft ingeschakeld. ‘Het geeft rust als een professioneel bedrijf met je meedenkt. Zeker voor jonge mensen kan het vinden van de juiste baan en passende werkomgeving best lastig zijn. Adhocdocent neemt je gewoon veel werk uit handen en denkt met je mee. Ook nu ik al even op weg ben. Vorige week werd ik nog gebeld, gewoon om even te horen hoe het met mij gaat.’

Wil je ook in het voortgezet onderwijs werken en mogen wij je hier voor bellen? Neem dan eens contact met ons op.