‘Adhocdocent heeft zicht op wat nodig is in het onderwijs’

Adhocdocent werkt samen met diverse onderwijsinstellingen, zowel binnen het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. We laten hen aan het woord om iets over onze samenwerking te vertellen. Deze keer het verhaal van André.

André is locatiedirecteur op CSG De Lage Waard, locatie vmbo/mavo in Papendrecht. Hij vertelt dat hij Adhocdocent al sinds de oprichting kent en altijd goede cv’s krijgt doorgestuurd. Hij waardeert het eerlijke verhaal ook. Zo heeft hij in de tussentijd veel docenten als nieuwe collega aangenomen. ‘Natuurlijk willen we zoveel mogelijk personeel zelf werven maar er zitten altijd een paar vacatures bij waar dat niet lukt. Dan is het wel heel prettig om het netwerk en de wervingskracht van Adhocdocent te kunnen inzetten.’

Bij andere partijen moest hij vaak dubbel kijken naar het cv. ‘Het profiel van de kandidaat werd vaak wat mooier voorgespiegeld dan de werkelijkheid. Bij Adhocdocent is tot nu toe elk cv de moeite waard geweest om te bekijken. En elk cv vertelt ook het eerlijke verhaal over iemand.’

De gesprekken met Floor en Marianne (oprichters) waren volgens André altijd gericht op de inhoud van het onderwijs en op de relatie. Hij vindt het prettig dat de mensen bij Adhocdocent zicht hebben op wat in het onderwijs nodig is. ‘Het waren nooit verkooppraatjes of fratsen. Altijd gericht op het verbeteren van het onderwijs in Nederland.’

‘Het waren nooit verkooppraatjes of fratsen. Altijd gericht op het verbeteren van het onderwijs in Nederland.’

Ook toen André zelf overstapte naar een andere school bleef de samenwerking. ‘Natuurlijk was het toen opnieuw aftasten wat ik nodig had. Het kwam wel eens voor dat ik een kandidaat terugstuurde. Hier werd van geleerd en uiteindelijk is Adhocdocent altijd in staat geweest om te matchen op de cultuur die er binnen de school is.

Als klant van het eerste uur durft Andre ook kritisch te zijn. ‘Ik zie veel detacheerders willekeurig kandidaten voorstellen die iets in het onderwijs willen. Daar worden we niet blij van. Nu Adhocdocent een groei doormaakt is het belangrijk om gericht te blijven op de inhoud van het onderwijs en het persoonlijke te behouden. Ik zal nooit vergeten dat Marianne tegen mij zij; “we moeten samen uitstralen dat het onderwijs hip en fancy is om in te werken!” Daar ben ik het nog steeds van harte mee eens.

Als schooldirecteur is de samenwerking meer dan puur het aanleveren van een kandidaat. ‘Samen zoeken naar wat de schoollocatie nodig heeft en het onderwijs dienen is waar we het beiden voor doen.’

Wil je ook een docent van Adhocdocent? Neem dan eens contact met ons op of kijk op deze pagina voor meer informatie.