Van Salesmanager tot docent Economie, Wilco (24) volgde zijn hart.

Wilco Wisse, Economiedocent

,,Ik hoefde ‘alleen nog maar’ op gesprek én een proefles te geven"

Van Salesmanager in kunstgras tot Economiedocent op Pieter Zandt, Wilco Wisse (24) uit Elspeet volgde zijn hart. Hij verruilde targets voor relatie en vorming, maar ging niet over één nacht ijs. „Ik kreeg gelukkig heel goede begeleiding van Adhocdocent.”

Het was op een bruiloft waar hij als ceremoniemeester rondliep en speeches hield dat een van de aanwezigen tegen hem zei: „Wilco, ik zie in jou een geboren docent. Is het onderwijs niets voor jou?” Die vraag liet hem niet los en na overleg met vrouw, familie en zelfs oud-docenten besloot Wilco het roer om te gooien. „Ik dacht bij mezelf: wil ik mijn hele leven bezig blijven met targets halen? Ik wist dat ik van nature een sociaal persoon ben en dat kon ik in de sales niet goed kwijt. Wat dat betreft zou het onderwijs beter bij me passen.” In zijn profiel op LinkedIn zette Wilco dat hij iets in het onderwijs wilde gaan doen. Al snel daarna werd hij gebeld door Hans Wiersma van Adhocdocent. Wilco: „Hij heeft me tijdens de zoektocht heel goed begeleid. We onderzochten welk soort school het best bij me zou passen, hoe communicatief ik was, hoe ik orde zou houden. We spraken over leerlingrelatie en over de manier waarop ik op christelijke scholen zou omgaan met identiteit, toerusting en vorming.”

Op een gegeven moment bracht Adhocdocent de vacature economiedocent op de Pieter Zandt in Urk onder Wilco’s aandacht. Hij besloot erop in te gaan, maar kon grote delen van het sollicitatieproces uit handen geven. „Adhocdocent voerde het adviesgesprek met de Pieter Zandt en stuurde mijn cv op; ik hoefde ‘alleen nog maar’ op gesprek én een proefles te geven.”

Ondersteuning

De proefles beviel zo goed dat hij werd aangenomen en nu alweer een jaar voor de klas staat. Wilco: „De relatie met leerlingen en
het feit dat je hun gids bent maken dit werk heel mooi”, Potentiële zij-instromers raadt Wilco aan om in ieder geval een proefles te geven en dan hun hart te volgen. „En klop eens aan bij Adhocdocent. Dat is een fijne organisatie die echt met je meedenkt. Gedurende de periode dat je bij hen werkt, ontvang je volop ondersteuning, training en bemiddeling. Mocht het je bevallen, dan kun je vaak na een bepaalde periode in vaste dienst bij de school komen. Werkt perfect!”

Wil jij weten wat Adhocdocent voor jou kan betekenen? Klik dan hier.