“Dit blijkt mij helemaal te passen!”

Sinds begin dit schooljaar staat Marjorie Cimon met veel enthousiasme voor de klas als Instructeur Basiszorg. “Dit blijkt mij helemaal te passen!”, zegt ze met een glimlach op haar gezicht. Ze geeft les aan leerlingen van een mbo-instelling.

“Ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn functie!"

Alhoewel Marjorie een jaar geleden niet had kunnen denken dat zij nu voor de klas zou staan, voelt Marjorie zich als een vis in het water op het Hoornbeeck College. Nadat ze jaren in de zorg heeft gewerkt, komt ze erachter dat dit toch niet helemaal past. Er volgt een zoektocht wat loopbaan betreft. In de zomer van 2021 komt ze in contact met Mirjam van Adhocdocent.

“Ik was net verhuisd en had besloten om het solliciteren op een laag pitje te zetten en mij te focussen op het klussen. Toen Mirjam mij benaderde voor een functie als instructeur basiszorg op een mbo-instelling in de omgeving, leek dit de perfecte match. Want zo zou ik toch nog iets met mijn ervaring in de zorg kunnen doen, maar dan op een andere manier. Ik heb snel contact opgenomen om hierover door te praten.”

Er volgde een uitgebreid telefonisch gesprek én een gesprek op het kantoor in Rotterdam. “En daarna ging het eigenlijk heel snel: een week later was ik op gesprek bij het Hoornbeeck College, twee weken later liep ik mee met een docent en drie weken later stond ik voor de klas. Daarnaast had ik veel en nauw contact met Mirjam, die korte lijntjes waren heel fijn.”

“Na een aantal maanden zit ik er helemaal in. Ik mag meer uren gaan werken en andere vakken geven. Het is ook leuk om van collega’s te horen dat studenten na mijn les bij hen in de klas komen en luidruchtig benoemen “We hebben zo’n leuke les Persoonlijke Zorg gehad bij mevrouw Cimon”. Daar word ik wel heel blij van!”

“Ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn functie! De keuze voor het onderwijs blijkt helemaal te passen. Ik zet mijn eigen ervaring vanuit het verleden nu in tijdens de lessen én de studenten nemen het weer mee in de praktijk. En eerlijk: ik had zelf nooit bedacht om als docent aan de slag te gaan, maar door Adhocdocent ben ik deze uitdaging aangegaan… en past deze ook nog eens goed!”

Wil jij net als Marjorie ontdekken of het onderwijs iets voor jou is? Kom met ons in gesprek, loop een dagje mee en ontdek of werken in het onderwijs bij jou past!