“Het is geen doorsnee bijbaan, maar ik vind het fantastisch!”

Dit zegt Florian over zijn eerste half jaar in het onderwijs. Al vanaf zijn jonge jaren staat Florian graag voor groepen, maar nu mag hij zijn passie volop benutten voor de klas.

"De kans is groot dat ik in de toekomst nog eens voor de klas sta."

Sinds september 2021 werkt Florian Pronk (22) als docent Nederlands binnen de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem. “Een uitdaging die ik dankzij Adhocdocent ben aangegaan en van beide kanten goed bevalt.” Als we Florian ontmoeten staat hij les te geven aan een van zijn favoriete havo-3 klassen. “Ze zijn bezig met het maken van een poster over de lesstof die ik net heb uitgelegd en zoals je ziet zijn ze er erg enthousiast over!”

Florian was op de hoogte dat laagdrempelig kennismaken met het onderwijs mogelijk was via Adhocdocent. Afgelopen zomer werd hij door Colinda gebeld met de vraag of hij interesse had in een functie als docent Nederlands. Nadat hij met wat vrienden vanuit het onderwijs hierover had gesproken, is hij de uitdaging aangegaan.

Positieve beoordeling

Het werken als docent bevalt Florian goed. “Ik vind het fantastisch! Na een halfjaar is het stof wat meer neergedaald: de leerlingen weten wat zij aan mij hebben en ik heb ook mijn draai gevonden. Een aantal weken terug had ik een moment met de docentbegeleider. Hij had nog een aantal punten van feedback, maar gaf vooral mee dat het leek alsof ik al 2 jaar voor de klas sta. Dat is echt gaaf om te horen!”

Geen doorsnee bijbaan

Werken als docent terwijl je studeert, is niet gebruikelijk. “Vrienden en studiegenoten reageren soms verbaasd dat ik als docent voor de klas sta. Het is geen doorsnee bijbaan, maar ik ontwikkel vaardigheden die ik voor de toekomst zeker nodig zal hebben.”

Aankomend schooljaar start Florian met een baan buiten het onderwijs. Wel gaat hij met jongeren werken, dus de ervaring binnen het onderwijs is waardevol voor de volgende stap in zijn loopbaan. “De kans is groot dat ik in de toekomst nog eens voor de klas zal staan!”

Wil jij net als Florian ontdekken of het onderwijs iets voor jou is? Kom met ons in gesprek, loop een dagje mee en ontdek of werken in het onderwijs bij jou past!