“Het leek me een mooie bijbaan die aansluit bij de opleiding die ik volg”

Christijn (22) werkt sinds een tijdje als groepsleerkracht voor groep 4 op een school in Dordrecht. Christijn is bij Adhocdocent terecht gekomen op advies van studiegenoten. ‘’Het leek me een mooie bijbaan die aansluit bij de opleiding die ik volg.’’

Voordat Christijn zijn eigen klas kreeg heeft hij twee jaar als invalleerkracht gewerkt en op deze manier extra ervaring opgedaan in het onderwijs. Zo kreeg hij de kans om te kijken wat voor school bij hem past en welke groepen hij leuk vindt om les te geven. ‘’Adhocdocent heeft me geholpen met het vinden van een geschikte functie waar ik met plezier aan de slag kan.’’

Op dit moment staat hij drie dagen voor de klas en werkt daarnaast nog aan de laatste opdrachten van zijn studie. Het werken bij Adhocdocent bevalt Christijn erg goed: ‘’Er is aandacht voor wie ik ben als persoon en daar wordt goed rekening mee gehouden. De school waar ik nu werk is daar een goed voorbeeld van: een school die echt past bij mijn onderwijsidealen, aangeraden door Adhocdocent.’’

Het leukste aan het werken in het onderwijs vindt Christijn dat hij de kinderen op regelmatige basis ziet. Ook vindt hij het interessant om vakken met elkaar te verbinden. Zo heeft hij laatst een les kinderfilosofie gegeven met de vraag: kan je vrienden zijn met een robot? Zo ontstond er een gesprek over de technologie achter de robot, die eigenschappen van vriendschap en het geluk wat een vriend je kan geven. ‘’Kinderen luisteren naar elkaar, werken samen, kunnen een eigen mening verwoorden, zoeken naar informatie en nog veel meer. Het moment dat een klas in harmonie samen op zoek gaat naar antwoorden vind ik al mooier dan het antwoord zelf.’’

Christijn zou Adhocdocent aanraden omdat het contact laagdrempelig is en er altijd de ruimte is voor een gesprek. ‘’Je krijgt de juiste passende begeleiding om uiteindelijk een voor jou passende functie uit te oefenen in het onderwijs.’’

Wil jij net als Christijn ontdekken of het onderwijs iets voor jou is? Kom met ons in gesprek, loop een dagje mee en ontdek of werken in het onderwijs bij jou past!