“Ik wil graag bijhouden wat ik op de Pabo heb geleerd”

Bertilde (21) studeert op dit moment Kunstgeschiedenis en werkt naast haar studie bij Adhocdocent als invalleerkracht. Voor deze studie heeft zij haar pabo-diploma behaald.

‘’Ik geniet van de kinderen en verdien wat bij, dat is ook niet verkeerd als student.’’

‘’Toen ik na de Pabo een nieuwe studie begon, wilde ik graag wat ik op de pabo had geleerd bijhouden door af en toe een dagje als juf te werken. Zo kwam ik bij Adhocdocent terecht.’’ Op haar vrije dagen valt ze in voor scholen in de omgeving van Delft.

Bertilde vindt het prettig dat ze kan werken wanneer het haar uitkomt. Als het haar lukt om te werken voelt het voor haar dat zij van betekenis is voor de scholen met hun grote vraag naar leerkrachten. ‘’Ik waardeer het contact met de contactpersonen van Adhocdocent. Als het een keer niet lukt om in te vallen, is er altijd begrip.’’

Tijdens het invallen doet Bertilde veel nieuwe kennis op. Zo staat ze voor diverse klassen op verschillende scholen, hierdoor ontmoet ze ook heel veel leerlingen met uiteenlopende leeftijden en achtergronden. ‘’Deze ervaring helpt mij om een betere juf te worden.’’ Elke dag dat ze invalwerk doet is weer een andere belevenis. Ze ervaart af en toe spanning voordat ze gaat invallen, maar juist door les te blijven geven en het steeds opnieuw te proberen leert ze hiermee omgaan.

Als Bertilde ziet hoe kinderen leren zonder dat zij het doorhebben, dan weet ze ook waar zij het werk voor doet. “Kinderen vergeten op dat moment écht even de rest van de wereld en gaan hier helemaal in op.” Zo gaf ze eens een les over Vincent van Gogh en over de kleuren die hij gebruikte in zijn schilderijen. ‘’We hebben ons samen verwonderd over hoeveel kleuren geel van Gogh gebruikte. Ik genoot de hele dag al van deze groep kinderen, maar tijdens deze les heb ik de meest stralende ogen gezien.’’

Het werken bij Adhocdocent bevalt Bertilde goed. ‘Ik voel me gewaardeerd door Neline en Janneke van Adhocdocent én de scholen waar ik werk.’’ Het flexibele werken past goed in haar agenda. ‘’Ik geniet van de kinderen en verdien wat bij, dat is ook niet verkeerd als student.’’

Wil jij net als Bertilde ontdekken of het onderwijs iets voor jou is? Kom met ons in gesprek, loop een dagje mee en ontdek of werken in het onderwijs bij jou past!