“Het geeft mij voldoening om leerlingen persoonlijk bij te staan!”

Mauric (21) is student Gezondheidswetenschappen en werkt naast zijn studie in het onderwijs via Adhocdocent.

"Ik miste een flexibele doordeweekse job en die heeft Adhocdocent mij geboden".

Mauric vervult twee verschillende functies, namelijk als leswaarnemer op de GSR en als bijlesdocent op het Wartburg College. “De afwisseling spreekt mij aan en maakt het uitdagend!”

Als leswaarnemer staat hij voor grotere groepen. “In de coronaperiode was er veel uitval onder de docenten op de GSR, waardoor ik met een collega bijna altijd een groep van 50 á 60 leerlingen bemanden. Aan het begin was dit best wel even wennen, maar dat is ook hét moment om te laten zien dat je als student van belangrijke waarde bent in het onderwijs.”

Het werk als bijlesdocent is heel andere koek. Op het Wartburg College wordt op woensdagmiddag met meerdere bijlesdocenten van Adhocdocent hulp geboden aan 70 leerlingen. Dit zijn leerlingen die moeite hebben met plannen, gestructureerd werken of een bepaald vak. Zij krijgen als het ware hulp op maat. “Met maximaal drie leerlingen in een lokaal heb je als bijlesdocent een uur volle aandacht, waardoor je hem of haar persoonlijk kunt ondersteunen. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om leerlingen persoonlijk bij te staan en die twinkeling in de ogen te zien wanneer het kwartje valt!”

Mauric ervaart Adhocdocent als een fijne organisatie om voor te werken. “Ik miste een flexibele doordeweekse job en die heeft Adhocdocent mij geboden. Bij het kennismakingsgesprek werd er gekeken naar de openstaande vacatures en naar mijn profiel om zo tot een goede match te komen. Het gesprek en de afwegingen die hierin weden gemaakt zijn transparant en dat geeft wederzijds vertrouwen.” Mauric vindt dat het contact met de projectcoördinator prettige en soepel verloopt. Wanneer er geen complicaties zijn op het werk is er ook niets te melden. Dit zorgt ervoor dat ik de projectcoördinator ook een periode niet spreek, dit is teken een teken van veel zelfstandigheid en vertrouwen!

Als Mauric terugkijkt op het afgelopen jaar is hij gegroeid op verschillende gebieden, zowel sociaal als in leidinggeven en keuzes maken. “Het werken in een nieuwe organisatie met een andere cultuur, geeft een enorme boost aan je sociale vaardigheden en het vermogen om nieuwe verbindingen te maken.”

Wil jij net als Mauric ontdekken of het onderwijs iets voor jou is? Kom met ons in gesprek, loop een dagje mee en ontdek of werken in het onderwijs bij jou past!