“Ik vind het leuk dat huiswerkbegeleiding kleinschalig en persoonlijk is’.

 

"In korte tijd bouw je een band op met de kinderen."

Judith (20) werkt al een tijdje als huiswerkbegeleider op het Driestar Wartburg in Gouda. Ze is bij Adhocdocent terecht gekomen door het advies van haar vriendin Joanne. Destijds was Judith net gestopt met haar studie en daarom op zoek naar een fulltime (bij)baan.

Na telefonisch contact met collega Ilse werd Judith uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op kantoor in Rotterdam. Tijdens het gesprek werd er gekeken naar de openstaande vacatures en haar profiel om zo tot een goede match te komen. Judith vertelt: ‘Ik kon direct vijf dagen per week aan de slag, dat was super fijn!’. Judith werkte twee dagen per week als leswaarnemer, twee dagen als huiswerkbegeleider en één dag per week als bijlesdocent.

Als leswaarnemer stond Judith voor grote groepen met leerlingen. ‘Ik vond dit in het begin wel even pittig, maar al snel leerde ik om duidelijke grenzen aan te geven en op mijn strepen te staan.’ Daarnaast werkte Judith als bijlesdocent. Judith hielp leerlingen individueel bij het vak waar ze moeite mee hebben, zodat ze de lesstof onder de knie krijgen.

Judith vertelt over haar ervaringen als huiswerkbegeleider: ‘Ik vind het leuk dat huiswerkbegeleiding kleinschalig en persoonlijk is. Je bouwt in korte tijd een band op met de leerlingen en kunt hen daadwerkelijk verder helpen’. Als huiswerkbegeleider werkt Judith nauw samen met leerlingen om hen te ondersteunen bij hun schoolwerk. ‘Vaak zijn de leerlingen bang om iets te vragen in de klas, maar tijdens de huiswerkbegeleiding hebben ze de ruimte om alles te vragen wat ze willen. Het is mooi om te zien hoe leerlingen groeien in hun zelfvertrouwen en vaardigheden,’ aldus Judith.

‘Door Adhocdocent heb ik kennis gemaakt met het onderwijs en leerde ik verschillende scholen kennen. Team Rotterdam heeft mij snel geholpen aan een leuke baan. Zonder Adhocdocent zou ik waarschijnlijk minder snel in aanraking komen met scholen.’ Inmiddels is Judith begonnen aan een nieuwe studie, maar gelukkig is ze niet helemaal gestopt bij Adhocdocent. Ze werkt namelijk nog als huiswerkbegeleider op het Driestar Wartburg in Gouda.

Het werken bij Adhocdocent bevalt Judith goed. ‘Ik heb goed contact met Adhocdocent. Regelmatig raad ik Adhocdocent aan bij mensen uit mijn eigen omgeving. Ze hebben veel vacatures openstaan en je kunt het werk eenvoudig combineren met je studie.’