‘Als leerkracht bereid je kinderen voor op het verdere leven’

In de serie ‘het verhaal van’ bieden we een kijkje in het leven van een onderwijzer. We ondervragen de Adhoc’er naar zijn of haar passie en hoe zij Adhocdocent hebben leren kennen. Deze keer het verhaal van Charlotte.

Charlotte zag op Instagram een bericht voorbij komen over invallen in het basisonderwijs. “Dit kon blijkbaar op meerdere scholen. Ik ben toen gaan kijken wat het was en ontving al heel snel een DM van Mirjam. Zo is het contact ontstaan”.¬†Destijds werkte Charlotte nog bij een bakkerij en volgde ze een opleiding aan de PABO. In een bakkerij werken vond ze leuk, maar werkervaring in het onderwijs opdoen was voor haar eigen toekomst gewoon leuker. “Vanaf het begin haalde ik daar veel energie uit”.

Haar sollicitatietraject bestond uit een telefonisch interview en een kennismakingsgesprek op kantoor. “Elk gesprek vond ik heel prettig en persoonlijk” vertelt ze. Tijdens de kennismaking op de scholen werd ze enorm door de mensen van Adhocdocent geholpen. “Ze hielpen mij met het voorbereiden van de gesprekken en alles werd geregeld. Hierdoor kon ze zich volledig concentreren op de inhoud van het gesprek en de eerste lessen.’

‘Elke dag een lach op het gezicht van de kinderen in mijn klas, daar doe ik het voor’

Doordat ze via Adhocdocent op verschillende scholen ging werken kon ze veel ervaring op doen. Zo leerde ze meerdere lesmethoden en ontdekte ze wat voor type school het beste bij haar paste. Wat Charlotte drijft is haar enorme liefde voor kinderen en verlangen om ze iets bij te brengen. Zo bereid ze de kinderen ook voor op de maatschappij. Elke dag een lach op het gezicht van kinderen brengen: dat is waar Charlotte het voor doet. ‘Als leerkracht ben je een samen met ouders bezig om de kinderen voor te bereiden op het verdere leven. Elke les die ze van mij onthouden is winst’. Een van de doelen die Charlotte nog wil bereiken is werken in het speciaal onderwijs. ‘Er zijn genoeg kinderen die extra aandacht en zorg nodig hebben, daar wil ik mij voor inzetten’. Hierin wil ze zich nog verder ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van een opleiding Master Special Educational Needs.

Ze kijkt tevreden terug op de samenwerking. ‘Voor mij was het een verrijking.” Ze vertelde dat ze door via Adhocdocent te werken veel ervaring heeft kunnen opdoen. “Dat raad ik anderen ook aan”. De mensen bij Adhocdocent denken heel erg mee met elke stap die je wilt zetten en regelen het!’ En waar werkt ze nu? Op vrijdag werkt ze in een groep 7-8, daarnaast valt ze regelmatig in op andere scholen, voornamelijk in de bovenbouw.

Wil je ook in het basisonderwijs werken en mogen wij je hier voor bellen? Neem dan eens contact met ons op.