Lees hieronder het verhaal van zij-instromer Marian en haar ervaringen met Adhocdocent.

“Al langere tijd was ik op zoek naar vacatures binnen het onderwijs. Ik werkte toen nog in het bedrijfsleven, maar liep al verschillende jaren met het idee rond om de overstap naar het onderwijs te maken. Het werken in het onderwijs leek mij een baan van betekenis, iets waarmee je direct duidelijke impact maakt op je omgeving. Vanuit mijn ervaring als vrijwilliger bij de sportvereniging wist ik dat het contact leggen met kinderen en jongeren mij gemakkelijk afging. Zou het onderwijs ook iets voor mij zijn?

Verschillende weken heb ik diverse vacatures onderwijsinstellingen doorgekeken. Ik zocht op ‘vacature juf’ of ‘vacature onderwijzer’, maar zag door de bomen het bos niet meer. Wat zijn er veel mogelijkheden en vacatures binnen het onderwijs! Er zijn op het internet verschillende vacaturesites onderwijs, maar de zoektocht naar een onderwijsbaan begint eigenlijk met het duidelijk in kaart brengen van wat bij je past.

Toen ik op de website van Adhocdocent terecht kwam, zag ik dat ik te maken had met een partij die zich volledig focust op het onderwijs. “Hier werken mensen die weten waar ze het over hebben!” was mijn eerste gedachte. Enthousiast heb ik mezelf direct ingeschreven. Na een aantal dagen werd ik gebeld door een recruiter van Adhocdocent: of ik een keer wilde langskomen om door te praten over de mogelijkheden binnen het onderwijs.

Het gesprek met de recruiter heb ik als zeer prettig ervaren. Er werd gevraagd naar mijn motivatie om het onderwijs in te gaan en van welke vacatures onderwijsinstellingen ik blij werd. Al pratende ontdekten we samen steeds beter welk type onderwijs en school goed bij mij past. De recruiter kende het onderwijs van binnenuit. Samen maakten we een juiste inschatting: het zou mooi zijn als ik kon starten op een kleinschalige school met een extra focus op de zorgleerling.

Adhocdocent werkt al jaren samen met diverse scholen. Hierdoor kon de recruiter mij een passende school voorleggen. Na het bekijken van de website van deze school was ik uitgelaten, dit was een organisatie waar ik wil werken!

Het kan snel gaan: na mijn gesprek met de recruiter ging ik twee dagen later op gesprek bij de desbetreffende school voor een vacature juf bij zorgleerlingen. De match bleek er te zijn, we hadden een goede klik! Inmiddels werk ik al een halfjaar op deze school. Stel ik was blijven hangen op de vacaturewebsites of andere vacaturesites onderwijs, had ik de begeleiding en het meedenken van Adhocdocent moeten missen. Wellicht had ik deze leuke werkplek dan nooit gevonden.”