Header_header event_header event_header event

Als kick-off van het nieuwe schooljaar willen we je van harte uitnodigen voor een training op woensdag 16 augustus. Docent en trainer Frank Gaarthuis is deze keer te gast. Een goed begin is het halve werk, dat geldt ook voor het starten van het schooljaar en je les! Frank vertelt je hoe je op diverse manieren je lessen kunt starten.

Frank heeft het boek ‘Een goed begin is het halve werk, 25 lesopeningen voor het Voortgezet Onderwijs’ geschreven. Dit boek is ontstaan vanuit het klaslokaal. Op zoek naar manieren om afwisseling te brengen in lessen en leerlingen meer te interesseren en motiveren voor de inhoud van de les, heeft Frank twee jaar lang verschillende lesopeningen bedacht en uitgeprobeerd. De enthousiaste reacties van leerlingen en zijn positieve ervaringen hebben geleid tot het idee om dit boek uit te geven.

Het boek heeft als onderliggend didactisch concept ‘de vijf rollen van de leraar’. Frank heeft de rol van presentator uitgewerkt in dit boek. Wat hem betreft de meest essentiële rol tijdens een les waarbij je de aandacht van de leerlingen vangt en vasthoudt.

In de interactieve workshop bij het boek past Frank een flink aantal lesopeningen toe. Hij neemt je mee in het ontstaan van het boek en licht het onderwijskundige concept toe. Je gaat ook zelf aan de slag en ontwerpt je eigen lesopening in de rol van presentator.

Frank Gaarthuis
Samen met twee collega docenten schreef hij het boek ‘Een goed begin is het halve werk’. Wil jij alvast een beeld krijgen van de trainer en het boek? Bekijk dan dit filmpje en zie hoe Frank zijn eigen boek in praktijk brengt.

Filmpje_filmpje

Tijdens de training worden deze zelfbedachte lesopeningen ook direct in de praktijk gebracht. Verder besteden we aandacht aan manieren om een positief leerklimaat te creëren. De workshop is ingedeeld als een goede les waarin de vijf rollen van leraar als uitgangspunt dienen. Tijdens de training zorgen wij voor koffie, thee en versnaperingen. Na afloop van deze training vindt er een borrel plaats om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

Je bent van harte welkom!

Planning 16 augustus_header details

Deelnemen?
Meld je aan door middel van een berichtje naar info@adhocdocent.nl. Het is ook mogelijk om alleen deel te nemen aan de training of borrel. Aanmelden kan uiterlijk tot vrijdag 11 augustus.

Wanneer
Woensdag 16 augustus 2017 vanaf 14:45 inloop, de training start om 15:00 uur.
Aansluitend zullen we vanaf 18:30 uur met elkaar borrelen.

Waar
De Pionier (Adhocdocent kantoor in Utrecht)
Grebbeberglaan 15, 3527 VX, Utrecht

Gratis parkeergelegenheid, goed bereikbaar met het ov.

Kosten
Onze docenten mogen kosteloos deelnemen. De kosten zijn 45,00 euro per persoon indien je niet werkzaam bent voor Adhocdocent.