Portret Mirjam

Afgelopen december is Mirjam de Wit gestart als recruiter bij Adhocdocent. Zij is zeker niet onbekend met het onderwijs, ze heeft zelf voor de klas gestaan. Dus ze weet waar ze over praat! Nadat ze haar pabodiploma heeft behaald, is ze gestart als juf in groep 7. Daarnaast heeft ze via Adhocdocent ervaring opgedaan in het voortgezet onderwijs. De samenwerking beviel vanaf beide kanten zo goed, dat Mirjam bij ons op kantoor is komen werken, dagelijks enthousiasmeert zij onderwijsprofessionals, studenten en zij-instromers voor het onderwijs.

‘Het onderwijs fascineert mij mateloos. Vanaf jongs af aan wist ik dan ook dat ik juf wilde worden. Hier was geen twijfel over mogelijk. Toen ik mijn havo afrondde, ben ik dan ook de pabo gaan doen. Op mijn 21e had ik mijn eigen groep 7 en was ik vijf dagen in de week juf van deze leuke groep! Het lesgeven aan de kinderen, de grapjes die we maakten en de dynamiek in de groep waren dingen waar ik energie van kreeg. Zo smeerden de leerlingen op 1 april gel aan het handvat van de deur en liet ik op mijn beurt de kinderen geloven dat het Digibord een camera had gekregen. Toen we dit testten kwam er geen foto van de klas op het Digibord, maar een foto van een stelletje bavianen. Ik genoot ervan.’

‘Na twee mooie jaren in het basisonderwijs wilde ik mij wat breder oriënteren. Die mogelijkheid kreeg ik. Anna benaderde mij of ik het leuk vond om muzieklessen te geven in het voortgezet onderwijs. Een aantal weken later stond ik voor een klas vol met stuiterende pubers op mijn oude middelbare school. Het was een hele leuke periode waarin ik een inkijkje kreeg in het voortgezet onderwijs. De begeleiding vanuit Adhocdocent was goed en het gaf mij de tijd om na te denken over wat ik nu echt wilde; het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of toch een andere functie?’

‘Toen kwam er opnieuw een berichtje van Adhocdocent of ik met hen in gesprek wilde. Ze hadden namelijk een functie openstaan op de afdeling werving & selectie. Je raadt het al, zo’n aanbod kun je natuurlijk niet af slaan! Al snel was ik om. Ik had Adhocdocent leren kennen tijdens mijn periode als muziekdocent als een jong, dynamisch en hardwerkend bedrijf dat het beste voor hun mensen wil. Sinds 1 december ben ik in dienst bij Adhocdocent. Nu mag ik zelf deel uitmaken van een bevlogen team wat zich inzet om hun werk zo goed mogelijk te doen. Nu zet ik mijn passie en ervaring in om bij te dragen aan goed onderwijs. Ben jij benieuwd wat ik voor je kan betekenen?
 Graag drink ik vrijblijvend een kopje koffie met je!’