Je hebt het vast al voorbij zien komen op onze social media kanalen, maar de afgelopen week hebben wij ons ingezet voor twee projecten van Stichting Present. Team Utrecht heeft geholpen op een school voor speciaal onderwijs en team Rotterdam heeft geholpen bij een jongerendagcentrum voor jongeren met een verstandelijke beperking.

“Beide teams waren ingedeeld op een sociaal project. Team Utrecht mocht meehelpen bij een sportdag op SO Noorderlicht in Zeist, een school voor speciaal onderwijs. Er werd een sportdag georganiseerd, maar dit was alleen mogelijk met wat extra handen. We hebben geholpen met het begeleiden van de spellen, zodat dit alles in goede orde verliep.

Team Rotterdam hielp mee bij een jongerendagcentrum in Rotterdam bij jongeren met een verstandelijke beperking. Bij het jongerendagcentrum werd onze hulp vooral erg gewaardeerd bij een dagje naar Plaswijckpark. Door onze inzet was 1-op-1 begeleiding mogelijk en konden we met een grote groep jongeren naar het park toe.

Het is heel bijzonder om te zien hoe blij mensen worden van jouw tijd dat je aan hen wilt geven. Door te begeleiden bij spellen of de jongeren aandacht te geven en hen in de gaten te houden, is er zoveel meer mogelijk. Daarbij is het heel mooi om te zien dat de docenten, hulpverleners en behandelaren hun werk met zoveel passie en liefde voor jongeren doen.

De reden dat we tijd apart willen zetten voor Stichting Present? We vinden het belangrijk om anderen perspectief te bieden en oog te hebben voor de ander. Niet alleen in onze werkzaamheden, maar ook daarbuiten. Sinds maart 2019 is Westerduin Groep partner van Stichting Present Nederland. Ieder team zal jaarlijks twee dagen krijgen om via Stichting Present van betekenis te zijn voor onze omgeving.”