Het verhaal van docent Guido

Guido is werkzaam als docent Nederlands. Afgelopen schooljaar is hij via Adhocdocent gestart in het voortgezet onderwijs en treedt aankomend schooljaar in dienst bij de school. Guido is een vrolijke docent die het belangrijk vindt om vanuit de relatie met de leerlingen hen iets mee te geven voor de toekomst.

“Onderwijs heeft mij altijd al getrokken. Dat is dan ook de reden geweest dat ik na mijn vooropleiding heb gekozen voor de pabo. Toch heb ik na het afronden van de pabo-opleiding, gelijk de overstap gemaakt naar het voortgezet onderwijs. Het gedrag dat pubers vertonen, vind ik vele malen interessanter. Met hen een goede band opbouwen en hen iets meegeven voor de toekomst leek mij echt een uitdaging!

En dat is ook zo. Bij elke klas doe je iedere dag weer nieuwe indrukken op. De leerlingen vertellen aan jou wat ze meemaken. Ze geven een kijkje in hun leef- en gedachtewereld. Je krijgt dus de mogelijkheid om hen te helpen bij de problemen of vragen die zich voordoen binnen of buiten de school. En doordat je een goede band hebt met de leerlingen, luisteren ze naar je adviezen. Je hebt echt impact!

Naast dat je in een korte tijd een goede band opbouwt met de leerlingen, is het werken als docent ook afwisselend. Je hebt elke dag een ander rooster en om het uur weer een andere klas. En dan hebben we het niet eens gehad over het feit dat je gedurende de lessen schakelt in de manier van lesgeven: wat sluit aan op deze groep of leerling?

Als jij nog twijfelt om docent te worden, zou ik je allereerst willen wijzen op de ‘vrijheid’ die je als docent hebt! Op het moment dat de deur dicht gaat in het lokaal, bepaal jij hoe de les eruit ziet en hoe je de stof gaat overbrengen. Je bent baas van je eigen toko!”

Benieuwd wat Adhocdocent voor jou kan betekenen? Schrijf je vrijblijvend in via deze pagina en wij nemen contact met je op over jouw mogelijkheden voor de klas.


Meer weten over werken via Adhocdocent?

Onderwijs is onze passie! En daarom doen we er alles aan de scholen te ondersteunen op zowel personeelsvraagstukken als met onderwijs gerelateerde projecten. Meer weten?

Lees meer over ons Bekijk al onze vacatures Vrijblijvend inschrijven