Schermafbeelding 2018-03-26 om 15.50.13

Dagelijks komen er bij Adhocdocent tientallen cv’s voorbij en vrijwel ieder cv is uniek. Het ene document is kort, het ander lang en waar het ene cv keurig is opgemaakt, is het volgende cv een onoverzichtelijke wanorde. Met het cv maak je een eerste indruk bij een potentiële werkgever en het is daarom belangrijk dat het cv er goed verzorgd en persoonlijk uitziet.  

Natuurlijk kijken we als recruiters vooral naar de inhoud van het document en leggen we een lang, onoverzichtelijk cv niet gelijk aan de kant. Echter, wanneer een document er goed uitziet, zijn de eerste punten al snel binnen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je met jouw cv de juiste indruk maakt?

  • Houd het kort
  • Zorg ervoor dat het cv niet langer is dan 2 pagina’s. Dit lijkt weinig, maar het is meer dan voldoende. Als je veel werkervaring hebt, is het niet altijd noodzakelijk om al je functies tot in de details uit te werken. Dit geldt ook voor cursussen, trainingen en nevenactiviteiten. Denk altijd na of een aanvulling van toegevoegde waarde is. Is dit niet het geval? Laat het dan weg!

  • Zorg voor overzicht
  • Maak er een overzichtelijk en verzorgd geheel van. Begin met je opleidingen, noteer dan je werk- en stage-ervaringen en sluit af met relevante trainingen, cursussen en nevenactiviteiten. Zet alle activiteiten in chronologische volgorde en begin altijd met de meest recente ervaringen. Wij vinden het vooral interessant wat jij de afgelopen 5 jaar hebt gedaan!

  • Licht uit wat écht belangrijk is
  • Tijdens een sollicitatiegesprek horen wij vaak van studenten of docenten dat ze ervaring hebben opgedaan die ontzettend relevant is voor de functie waar ze interesse in hebben. Deze ervaring komt vaak niet terug in het cv. Het is belangrijk dat je een cv aangepast op de functie waar je voor solliciteert. Als je als zij-instromer gaat solliciteren op een functie binnen het onderwijs, dan is jouw vrijwilligerswerk bij de hockeyvereniging voor tieners ontzettend relevant. Dit laat namelijk zien dat jij ervaring hebt met jongeren. Je hoeft het cv niet mooier te maken, maar je mag wel jouw eigen kwaliteiten benadrukken.

  • Het is jouw cv
  • Zorg ervoor dat jouw cv persoonlijk is en laat zien wie jij bent. Dit kan je doen met een foto, het benoemen van jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten of het schrijven van een korte profielschets. Natuurlijk vinden we het belangrijk wat je hebt gedaan, maar we zijn ook nieuwsgierig naar jou als persoon.

Houd je cv dus overzichtelijk, persoonlijk en licht uit wat écht belangrijk is. Zorg ervoor dat jouw cv past bij die uitdagende functie binnen het onderwijs, zodat het document ook opvalt bij onze recruiters. Wie weet ga jij dan binnenkort wel aan de slag als docent, onderwijsassistent of leswaarnemer. Want laten we eerlijk zijn, is dat niet waar we het uiteindelijk voor doen? Schrijf je dan HIER in en maak met jouw cv een on(der)wijs goede indruk!