Wijnanda is na haar LIO-stage aan de slag gegaan via Adhocdocent. Momenteel is ze werkzaam op een middelbare school als docent Nederlands. Al snel heeft Wijnanda het onderwijs in haar hart gesloten. Wijnanda ziet iedere les als nieuwe kans op een succes-les, dat is voor haar de drive om elke dag weer voor de klas te staan!

Al op het vwo wist ik dat ik voor de klas wilde staan. Om die reden heb ik naast mijn universitaire opleiding Nederlandse Taal en Cultuur ook een Hbo-lerarenopleiding gevolgd. Ik vond in mijn studententijd een goede balans tussen theorie en praktijk, in de klas en voor de klas, student en docent.

Hoewel ik als 18-jarige docent-in-spé nog wel wat moest wennen voor de klas, had het onderwijs meteen mijn hart. Mijn eerste les in een eerste klas (niveau basis) herinner ik me nog goed. Tot mijn verbazing zeiden de leerlingen zonder problemen ‘mevrouw’ en ‘u’. Ze gaven mij het gevoel al eerder in mij te geloven dan dat ik dat zelf deed. Na die les wist ik het zeker: dit is wat ik wil!

Adhocdocent heeft mij na mijn studie niet alleen aan een mooie baan geholpen, ik heb ook veel geleerd op de trainingsdagen die Adhocdocent faciliteert. Werken via Adhocdocent biedt je de mogelijkheid om in contact te komen met veel andere (startende) docenten. Zo zorgde de borrel die Adhocdocent organiseerde in de laatste week van de zomervakantie er bij mij voor dat mijn gevoel veranderde van bah, mijn vakantie is bijna voorbij naar yes, ik mag weer!

In het onderwijs is niet alles fijn. Soms gaat een les niet al te soepel. Zo vergat ik deze week nog de kopieerbladen voor een klas af te drukken, deed de beamer het vervolgens niet én stonden tien leerlingen halverwege de les op omdat ze naar een afspraak met een collega moesten. Chaos! En dat in de eerste les na de kerstvakantie! Maar het mooie is: morgen begin ik weer opnieuw. Na iedere fijne les kan een nog fijnere les volgen, na iedere baal-les een succes-les.

Het onderwijs raakt mij voorlopig nog niet kwijt. Want zeg nou zelf, bij welk ander beroep kan je voor meer dan honderd jonge mensen iets betekenen voor de persoonlijke vorming, de kennis waarover ze beschikken en de toekomst die ze tegemoet gaan?!’

Benieuwd wat Adhocdocent voor jou kan betekenen? Bekijk hier onze vacatures! Of schrijf je vrijblijvend in, dan bekijken we samen met jou wat de mogelijkheden zijn binnen het onderwijs.

Schrijf je vrijblijvend in!