Tijmen

Tijmen stond al op jonge leeftijd voor de klas tijdens zijn opleiding als docent aardrijkskunde. Na het afronden van zijn afstudeeropdracht is hij via Adhocdocent in dienst van de school gekomen. Op dit moment staat hij voor de klas als docent aardrijkskunde en neemt hij lessen waar van een afwezige docent Natuurkunde.

Bijna een jaar werk ik via Adhocdocent als docent aardrijkskunde op een middelbare school. Voor mijn afstuderen ben ik destijds op een middelbare school in Gouda terecht gekomen. Men was binnen de sectie aardrijkskunde zeer tevreden over mijn veldwerk als afstudeeropdracht. Om deze reden werd ik gevraagd om in te vallen voor een docent aardrijkskunde die langdurig afwezig was. Vanwege de flexibiliteit en goede ervaringen, werd Adhocdocent ingeschakeld om via hen zo snel mogelijk aan het werk te gaan.

Inmiddels heb ik tijdens mijn 10-jarige onderwijscarrière al verschillende taken vervuld die uiteenlopen van lesgeven tot het organiseren van sporttoernooien en van het mentoraat tot aan het begeleiden van stagiaires.

Zo heb ik eens aan het begin van een periode met de klas afgesproken dat wanneer zij als klas allemaal een voldoende zouden scoren, ik patat moest uitdelen. En je raadt het al: iedereen een voldoende, dus ik patat meenemen naar de les! Ik spreek ook weleens af om hen 0,2 punten extra te geven bij een periode huiswerk in orde, want ik wil niet verantwoordelijk zijn voor massale obesitas.

Met mijn 3 dagen werk in het onderwijs ben en kan ik al mijn energie kwijt. Dit vind ik erg leuk, maar ik kies er dan ook bewust voor om de andere dagen van de week in te vullen met totaal ander werk en activiteiten. Mijn hoofd leegmaken en ideeën opdoen op de andere dagen zorgt ervoor dat ik met veel energie mijn lessen kan geven.

Het mooiste van het doceren vind ik het sleutelen aan het wereldbeeld van leerlingen. De vakken natuur- en aardrijkskunde lenen zich hier dan ook uitstekend voor. Mijn ambitie is om dit nog enige tijd te doen en uiteindelijk wil ik mijn leidinggevende competenties willen inzetten om meer beleidsmatige zaken binnen het onderwijs te ervaren. Op dit moment ben ik gelukkig met de invulling van mijn lesweek, de communicatie met Adhocdocent en de samenwerking met collega’s.

Benieuwd wat Adhocdocent voor jou kan betekenen? Schrijf je vrijblijvend in via deze pagina en wij nemen contact met je op over jouw mogelijkheden voor de klas.