Arina werkt via Adhocdocent op verschillende scholen in Rotterdam en omstreken. Na het afronden van haar studie ‘Maatschappelijk Werk en Dienstverlening’ maakt ze kennis met een arbeidsmarkt waar het voor starters lastig is om aan een baan te komen. Ze maakte de stap naar het onderwijs en heeft in een korte tijd kennis gemaakt met verschillende functies binnen het (speciaal)onderwijs.

‘Met veel plezier werk ik nu al meer dan een jaar via Adhocdocent. In augustus 2015 ben ik na een tip van mijn schoonzus in contact gekomen met Adhocdocent. Daar vertelde ik het volgende: ‘Ik wil graag schoolmaatschappelijk werker worden!’

Voordat ik bij Adhocdocent kwam had ik heel wat sollicitatiebrieven verstuurd naar verschillende instanties, maar zonder succes. ‘Je hebt helaas te weinig ervaring’, was het antwoord dat ik bijna standaard terugkreeg. Het leek mij daarom een goede stap om binnen het onderwijs aan de slag te gaan zodat ik vanuit daar mijn netwerk kon opbouwen.

Zo ben ik begonnen als surveillant en invaller op een middelbare school in Rotterdam. Ik stond voor veel verschillende klassen en liep in de pauzes braaf mijn rondjes, uiteraard met een grote bak koffie om enig gezag uit te stralen. Al snel mocht ik ook nog op een andere middelbare school komen werken als docent Zorg en Welzijn.

Binnen een paar weken had ik een fulltimebaan met veel afwisseling! Nadat de werkperiode voor docent Zorg en Welzijn erop zat kwam er een plaatsje vrij als onderwijsassistent binnen het zorgteam. Ik zou wekelijks zorgleerlingen spreken. Dat leek me wel wat! En met veel plezier heb ik dit een jaar kunnen doen!

Ondertussen kon ik ook bij de Cluster 4-voorziening aan de slag, eerst als onderwijsassistent, later als docent. Ik heb daar tot het eind van het cursusjaar gewerkt.

Dit cursusjaar mocht ik starten op een van deze scholen om daar als docent Cluster 4 te komen werken. Om even terug te komen op ‘weinig ervaring…’; inmiddels meer dan genoeg! Ik had nooit verwacht dat ik binnen een jaar op zoveel verschillende plekken zou werken. Ik voel me thuis op een middelbare school en ik overweeg om mijn lesbevoegdheid te gaan halen.’

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bekijk hier onze vacatures!