Training Marianne2

Vorige week werd onze collega Marianne Kleppe uitgenodigd bij een van onze klanten voor het geven van een sollicitatietraining aan derdejaars vmbo voor het vak Economie & Ondernemen. Lees hier haar ervaringen.

‘De leerlingen hadden zich in de weken daarvoor goed voorbereid op hun houding, handdruk, indruk en het benoemen van zowel positieve als minder positieve eigenschappen. In alle opzichten hebben zij mij vorige week verrast. Wat een leuke leerlingen!

Leerlingen die vaak al van jongs af aan weten dat ze in de transportsector willen werken of als verkoper bij hun favoriete winkel. Ze waren open, spontaan, wisten elkaar van positieve feedback te voorzien, waren beleefd en voorkomend. Natuurlijk draaiden ze na een half uur op hun stoel en vlogen ze bij aanvang van de pauze naar buiten. Maar ja, geef ze eens ongelijk, wie deed dat niet toen je 15 jaar oud was?

Training Marianne

Naast de training hebben we ook veel gelachen om de opmerkingen die de leerlingen maakten tijdens de gesprekken. Een van de leerlingen solliciteerde voor de functie verkoopmedewerker in een kledingwinkel. Hij gaf aan: ‘Ik werk graag in kleding.’ Direct reageerde de klas: ‘Hoe denk je dat anders te doen als je in de winkel staat…, zonder kleding?!’

Complimenten voor deze leerlingen en hun docenten. Wat zijn de docenten gepassioneerd en enthousiast om deze leerlingen op praktische wijze voor te bereiden op hun toekomst.

Ik ben een ervaring rijker en heb mezelf alweer uitgenodigd voor volgend jaar! Ook bij jou op school verzorgen we graag een soortgelijke training. Vraag naar de mogelijkheden via info@adhocdocent.nl.’