Wellicht herkent u het probleem, surveilleren is voor veel docenten geen feest… Een van onze klanten kwam dan ook met het goede idee om de werkdruk van docenten te verlichten: de inzet van studenten voor het surveilleren in de pauzes en het waarnemen van uitgevallen uren. Een vast team van universitaire studenten werkt elke week op dezelfde locatie. Graag zetten wij hen in het zonnetje.

Wat zijn de voordelen?

  • Het verlicht de werkdruk van docenten
  • Nooit meer uitval
  • Enthousiast en vast team
  • Student maakt kennis met het onderwijs
  • Geen werkgeverszorgen
  • Goedkope oplossing (uurloon docent 2x zo hoog als uurloon surveillant)

Ruben (teamleider): “Mijn werk is leuk, afwisselend en ik werk in een omgeving waar ik mezelf nooit meer had bedacht. Ik zorg ervoor dat er altijd een surveillant aanwezig is op de locatie. Daarnaast draai ik zelf ook mee zodat ik weet wat het werk inhoudt. We werken op deze locatie met een vast team van 5 studenten. Wij surveilleren tijdens pauzes en nemen lessen waar voor docenten die uitgevallen zijn vanwege ziekte. Ik zorg vaak voor een interessante les over een onderwerp wat de leerlingen aanspreekt. Vorige week heb ik bijvoorbeeld een filmpje laten zien over massaproductie wat voor een leuke discussie zorgde. Het kan ook zijn dat ze een moeilijke repetitie hebben voor de dag erna en ik ervoor zorg dat ze in alle rust leren en waar nodig uitleg geef. Doordat ik elke week op de locatie ben, herkennen de leerlingen mij en zijn ze gewend aan het concept”.

Ruben en alle andere surveillanten die zich wekelijks inzetten voor het onderwijs, jullie zijn kanjers! Bedankt!

Zelf surveillanten inzetten op uw school via Adhocdocent? Neem contact op!