Hoe zat het ook alweer? Draaide de aarde om de zon, of de zon om de aarde? En wat bedoelt iedereen toch met die klimaatveranderingen? Wat moeten we er eigenlijk mee? Als docent Aardrijkskunde kun jij de leerlingen van de havo en het vwo helpen bij alle vragen over bijvoorbeeld ‘het klimaat’!

We zoeken een enthousiaste docent Aardrijkskunde voor minimaal 6 lesuren per week. Je geeft les op een school in de provincie Utrecht, waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng en invulling van het lesprogramma. Het is hierbij belangrijk dat je lesgeeft vanuit jouw eigen christelijke visie. Als docent Aardrijkskunde kijk je vanuit christelijk perspectief naar de aardrijkskundige vraagstukken en leg je vanuit hier verschillende verbanden.

Als docent heb je dus niet alleen impact op de kennis van de leerling, maar draag je ook bij aan de persoonlijke ontwikkeling. Je helpt de leerling bij het ontwikkelen van een eigen visie op bijvoorbeeld klimaatvraagstukken die op dit moment spelen.

Ben jij geen docent maar spreekt het onderwijs en de aardrijkskundige kant jou wel aan? Dan nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren. Misschien wil je in de toekomst een educatieve minor/master volgen? Dan is dit een leuke kans om ervaring op te doen!

Functieomschrijving:

 • Het verzorgen van de lessen Aardrijkskunde aan havo- en vwo-klassen
 • De leerlingen helpen bij het ontwikkelen van een visie op maatschappelijke vraagstukken
 • Bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van de leerlingen

Profielschets

 • Bij voorkeur in het bezit van een bevoegdheid (voor het vak Aardrijkskunde).
 • Niet in het bezit van een bevoegdheid? Dan vragen we affiniteit met het vak Aardrijkskunde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opleiding ‘Sociale geografie en planologie’, Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning’ of ‘Internationaal land- en watermanagement’.
 • Beschikbaar voor minimaal 1 dag in de week
 • Beschikbaar tot naar verwachting de zomervakantie, eventueel ook mogelijkheden voor in het nieuwe schooljaar met uitzicht op vast

Wat biedt Adhocdocent jou?

 • Salariëring conform de onderwijs cao
 • Reiskostenvergoeding
 • Doorbetaald tijdens tussenliggende schoolvakanties
 • Gratis deelname aan onderwijstrainingen en netwerkborrels
 • Werken op basis van een ZZP-contract behoort tot de mogelijkheden

Vragen over deze vacature?
Neem contact op met Nicole de Ligt via nicole@adhocdocent.nl of 06 11 49 42 21.


Adhocdocent
Adhocdocent brengt talentvolle en gepassioneerde mensen voor de klas. Ben jij op zoek naar een (nieuwe) uitdaging binnen het onderwijs? Dan gaan we samen met jou op zoek naar een werkplek die bij je past! Persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Om je te ondersteunen organiseren wij diverse trainingsavonden met actuele thema’s voor onze docenten. Daarnaast is het mogelijk om via het Adhocdocent onderwijstraineeship kosteloos voor je eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid te studeren en de geleerde theorie direct in de praktijk te brengen. Ook organiseren wij diverse netwerkborrels.

Kortom: er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en jouw wensen staan hierin centraal. Vanzelfsprekend bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden. Schrijf je vrijblijvend in en bekijk samen met ons wat er mogelijk is, ook als er op dit moment geen vacature tussenstaat die voldoet aan jouw wensen. Benieuwd naar hoe een sollicitatieprocedure er via Adhocdocent uitziet? Klik dan hier voor meer informatie.

Heb jij interesse? Reageer dan direct via onderstaande button!

Reageer direct