Een christelijke en vooruitstrevende school, enthousiaste en gedreven leerlingen, maar een missende docent Biologie. Dit is de situatie op een middelbare school in de provincie Overijssel. Heb jij de biologische kennis in huis en klaar voor een uitdaging tot minimaal de zomervakantie? De leerlingen én docenten kunnen niet wachten om jou te ontmoeten!

“Meneer, mogen wij u volgende week interviewen voor ons profielwerkstuk?” Als docent vind je het alleen maar leuk om de leerlingen hiermee verder te helpen. Je gaat dan ook met hen het gesprek aan en al snel kom je erachter dat ze onderzoek doen naar een milieuvraag. Jij als Biologie docent staat uiteraard open om verdere uitleg te geven over alles wat te maken heeft met mensen, dieren en planten. Vervolgens loop je verder naar de lerarenkamer om een kop koffie te pakken en een gezellig praatje te maken met je collega’s. Wanneer de bel gaat, loop je snel naar het lokaal waar de volgende klas op jou zit te wachten. Jouw les gaat vandaag over het hart. Je wilt de leerlingen in de praktijk laten ervaren wat er met je hartslag gebeurt als je rent. Met de hele klas ga je dan ook naar buiten om op het plein, tussen de koeien die in het aangelegen weiland staan, een rentest te doen. Tot slot van je de koppeling tussen de theorie en praktijk, waardoor de leerlingen nog beter begrijpen hoe het werkt in het menselijk lichaam. Nog even gedag zeggen tegen je collega’s en snel weer met de auto of de fiets naar huis.

Als docent Biologie verbreed je de kennis van de onderbouwleerlingen van het vmbo, de havo en het vwo. Daarnaast sta je open om dieper op de materie in te gaan, wanneer leerlingen hier vragen over hebben. Doordat het een kleinschalige school betreft, staat persoonlijk contact hoog in het vaandel. Vanuit de persoonlijke band die je hebt opgebouwd, help je de leerling om hun leervragen te beantwoorden en ook een persoonlijke groei door te maken.

Niet alleen het persoonlijke contact met leerlingen staat hoog in het vaandel, ook de collegialiteit is belangrijk. Je kent je 72 collega’s bij naam en weet precies wat iemand doet binnen de school. Hierdoor weet je ook altijd bij wie je terecht kunt met je vragen, naast je 2 directe collega’s voor het vak Biologie. Er heerst een goede, prettige en stabiele werksfeer binnen het volledige docententeam. Als je ergens niet uit komt of niet lekker loopt, kun je ook altijd de sectieleider aanspreken. Marjo en Wim staan altijd voor je klaar.

Wat biedt jij Adhocdocent?

  • Je bent in het bezit van/in opleiding voor een tweedegraads bevoegdheid voor het vak Biologie of een andere relevante studie, zoals biologische wetenschappen, milieukunde, toegepaste biologie of medisch laboratoriumonderzoek.
  • Je bent voor minimaal 2 dagen per week beschikbaar.
  • Je hebt eerder gewerkt in het onderwijs of ervaring in het werken met jongeren door bijvoorbeeld de het trainen van een jeugdteam of het leidinggeven aan een groep jongeren. Wanneer je dit niet hebt, horen wij graag waarom jij denkt dat jij affiniteit hebt met jongeren.

Wat biedt Adhocdocent jou?

  • Salariëring conform de onderwijs cao;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Doorbetaald tijdens tussenliggende schoolvakanties;
  • Gratis deelname aan onderwijstrainingen en netwerkborrels;
  • Werken op basis van een ZZP-contract behoort tot de mogelijkheden.

De sollicitatieprocedure
Ben je enthousiast geworden of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Nicole de Ligt via nicole@adhocdocent.nl of 06-11494221. Wanneer je verder naar beneden scrolt, kun je ook direct reageren via onderstaande button. Jouw sollicitatie komt dan bij ons terecht. Wij zullen binnen enkele werkdagen contact me je opnemen en de eventuele mogelijkheden bespreken. De vacature staat open tot vrijdag 8 november 2019. Te laat? Voel je vrij om alsnog te reageren en wie weet liggen er alsnog mooie mogelijkheden!

Deze vacature is inmiddels vervuld. Schrijf je hier in om op de hoogte te worden gehouden van onze vacatures.