Een kleinschalige, christelijke school in de omgeving van Ede is op zoek naar een enthousiaste mentor praktijkonderwijs, die graag praktisch aan de slag gaat. Je zorgt ervoor dat de leerlingen van het praktijkonderwijs kennismaken met diverse beroepen, voornamelijk binnen de groene sector. Leer jij hen omgaan met dieren, gereedschap en planten? En bereid jij hen voor op een plek in de maatschappij?

Je nieuwe werkplek
De school waar je komt te werken kenmerkt zich als een kleinschalige school, waarbij oog van de ander hoog in het vaandel staat. Voor de leerlingen van deze school is een orthopedagogische- en didactische leeromgeving noodzakelijk. Samen met je collega’s kijk je naar de mogelijkheden van de leerlingen en werk je vanuit hier samen met de leerling aan persoonlijke ontwikkeling om een plaats op de arbeidsmarkt te bereiken. De school werkt op basis van Gods Woord en wil een richtingwijzer zijn voor jongeren om uiting te geven aan God leren kennen en liefhebben boven alles. Het is dan ook belangrijk dat je achter de christelijke visie van de school staat en zelf ook kerkelijk actief bent.

Jouw werkzaamheden
Als docent en mentor van het praktijkonderwijs geef je les binnen voornamelijk de groene sector. De leerlingen van het praktijkonderwijs zijn 12-18 jaar oud en hebben hun eigen ontwikkelingsplan. Vanuit jouw eigen, brede interesse in de natuur, breng je jouw enthousiasme over. Dit doe je uiteraard door het geven van laagdrempelige theorie, maar voornamelijk ben je in de praktijk bezig. Leerlingen ontwikkelen zich bijvoorbeeld door middel van stages, waarbij jij als mentor ook een rol in speelt in het geven van passende begeleiding. De voorkeur gaat uit naar iemand die voor 4-5 dagen per week beschikbaar is, omdat de leerlingen waarde hechten aan persoonlijk contact, duidelijkheid en structuur.

 • Ondersteuning bieden bij problemen/belemmeringen in de persoonlijke, sociale en morele ontwikkeling van jongeren;
 • Betrokkenheid tonen in het leer- en ontwikkelproces van de leerlingen;
 • Praktisch bezig zijn met leerlingen op school, stages en in de natuur
 • Laagdrempelige theorie geven aan de leerlingen, waardoor ze zichzelf nog beter kunnen voorbereiden op een plek in de maatschappij

Wat we vragen voor deze functie?
Bij voorkeur ben je in het bezit van een PABO-diploma of in de afrondende fase van de opleiding en beschikbaar voor 4-5 dagen per week. Echter nodig we je ook uit om te solliciteren, wanneer je een achtergrond hebt binnen de sociale sector of minder dagen beschikbaar bent. Hierbij kun je denken aan Social Work, Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD). Juist omdat het voor deze doelgroep belangrijk is dat zij extra aandacht krijgen vanwege de leer- en gedragsproblematieken die tot uiting (kunnen) komen. Kort samengevat:

 • Bij voorkeur fulltime beschikbaar, parttime in overleg
 • (Afgeronde) opleiding PABO, Social Work, SPH of MWD
 • Affiniteit met leerlingen van het praktijkonderwijs en de groene sector
 • Actief en meelevend lid van een christelijke (kerkelijke) gemeente

Wat bieden wij jou?
Het betreft een functie in het tweedegraads gebied waardoor je ingeschaald wordt in de LB-schaal conform onderwijs cao. Dit komt neer op een bruto maandsalaris van €2.823 – €4.301 o.b.v. een fulltime dienstverband. Ook het werken op ZZP-basis behoort tot één van de mogelijkheden. Daarnaast bieden wij:

 • Reiskostenvergoeding of een volledige vergoeding van de gemaakte OV kosten;
 • Doorbetaling tijdens tussenliggende schoolvakanties;
 • Gratis deelname aan onderwijstrainingen en netwerkborrels.

Interesse of nog vragen?
Neem vrijblijvend contact op met Nicole de Ligt via nicole@adhocdocent.nl of 06-11494221.


Adhocdocent
Adhocdocent brengt talentvolle en gepassioneerde mensen voor de klas. Ben jij op zoek naar een (nieuwe) uitdaging binnen het onderwijs? Dan gaan we samen met jou op zoek naar een werkplek die bij je past! Persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Om je te ondersteunen organiseren wij diverse trainingsavonden met actuele thema’s voor onze docenten. Daarnaast is het mogelijk om via het Adhocdocent onderwijstraineeship kosteloos voor je eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid te studeren en de geleerde theorie direct in de praktijk te brengen. Ook organiseren wij diverse netwerkborrels.

Kortom: er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en jouw wensen staan hierin centraal. Vanzelfsprekend bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden. Schrijf je vrijblijvend in en bekijk samen met ons wat er mogelijk is, ook als er op dit moment geen vacature tussenstaat die voldoet aan jouw wensen. Benieuwd naar hoe een sollicitatieprocedure er via Adhocdocent uitziet? Klik dan hier voor meer informatie.

Heb jij interesse? Reageer dan direct via onderstaande button!

Reageer direct