Voor de bovenbouw van het vmbo zoeken wij een docent met een zorg voor leerlingen en een hart voor zorg. Heb je ervaring binnen deze sector en weet je kennis op een boeiende manier over te dragen? Dan is de functie van docent Zorg & Welzijn wellicht iets voor jou.

Voor het nieuwe schooljaar is er op een school in de provincie Overijssel een nieuwe docent nodig. Je kunt aan de slag voor 25 lesuren per week. De vacature is een vacature met reguliere uren en je inzet zal voor het hele schooljaar nodig zijn.

Wat ga jij tijdens het vak Zorg & Welzijn doen? Je leert de jongeren over bijvoorbeeld verzorging, persoonlijke hygiëne en ouderenzorg. Maar ook onderwerpen zoals kinderopvang en een stukje biologie komen in het vak terug. De meeste leerlingen uit de leerjaren 3 en 4 die jij lesgeeft, zullen een vervolgopleiding kiezen in de zorgsector of het welzijnswerk. Het is belangrijk dat jij ze voorbereidt op hun vervolgstudie.

Voor het vak Zorg & Welzijn is het uiteraard van belang dat je affiniteit hebt met het werkveld zorg en welzijn. De voorkeur van de school gaat uit naar iemand die een opleiding heeft gedaan voor dit vak, maar werkervaring binnen de zorgsector is ook relevant. Als je hebt gewerkt binnen de zorgsector of het welzijnswerk, word je ook uitgenodigd te reageren. Je hebt bijvoorbeeld de hbo-opleiding SPH, Verpleegkunde of Pedagogiek afgerond. Aantoonbare (eerdere) ervaring met jongeren is wel een vereiste.

Wat ga je doen?

 • Het vak Zorg & Welzijn verzorgen voor leerlingen uit de bovenbouw van het vmbo
 • Leerlingen enthousiasmeren voor het werkveld
 • Verzorgen van zowel theorie- als praktijklessen
 • Actief deelnemen in de vakgroep en het vmbo-team

Jouw specificaties

 • Je bent minimaal 2 dagen per week beschikbaar
 • Je staat stevig in je schoenen
 • Je pakt dingen snel op en bent leergierig
 • Je legt gemakkelijk contact met de doelgroep en weet een band op te bouwen
 • Je staat achter de reformatorische identiteit van de school en bent kerkelijk actief

Wat biedt Adhocdocent jou?

 • Salariëring conform onderwijs cao;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Doorbetaald tijdens tussenliggende schoolvakanties;
 • Gratis deelname aan onderwijstrainingen en netwerkborrels;
 • Werken op basis van een ZZP contract behoort tot de mogelijkheden.

Vragen over deze vacature?
Neem contact op met Nicole de Ligt via nicole@adhocdocent.nl of 06 114 942 21


Adhocdocent
Adhocdocent brengt talentvolle en gepassioneerde mensen voor de klas. Ben jij op zoek naar een (nieuwe) uitdaging binnen het onderwijs? Dan gaan we samen met jou op zoek naar een werkplek die bij je past! Persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Om je te ondersteunen organiseren wij diverse trainingsavonden met actuele thema’s voor onze docenten. Daarnaast is het mogelijk om via het Adhocdocent onderwijstraineeship kosteloos voor je eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid te studeren en de geleerde theorie direct in de praktijk te brengen. Ook organiseren wij diverse netwerkborrels.

Kortom: er zijn genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en jouw wensen staan hierin centraal. Vanzelfsprekend bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden. Schrijf je vrijblijvend in en bekijk samen met ons wat er mogelijk is, ook als er op dit moment geen vacature tussenstaat die voldoet aan jouw wensen. Benieuwd naar hoe een sollicitatieprocedure er via Adhocdocent uitziet? Klik dan hier voor meer informatie.

Heb jij interesse? Reageer dan direct via onderstaande button!

Reageer direct