Hé jij! Overweeg jij de stap richting het onderwijs te maken, maar zou je eerst wat ervaring op willen doen? Of wil jij graag vaardigheden op doen die je later ook nog kan gebruiken? Adhocdocent kan je hierbij helpen! Wij bieden je de kans aan om op een laagdrempelige manier ervaring op te doen in het onderwijs als leswaarnemer!

Wat zijn je taken als leswaarnemer?
Als leswaarnemer sta jij voor de klas zonder dat je vakinhoudelijk les hoeft te geven. Je neemt de lessen waar van docenten die op dat moment afwezig zijn.Wanneer een docent gepland afwezig is, krijg je van tevoren door wat er van jou verwacht wordt. Als dit niet is doorgegeven, mag je zelf de les invullen door een leuke opdracht, aansprekend discussiepunten of huiswerk begeleiding te geven. Wanneer je een uur niet wordt ingeroosterd, mag je bijspringen andere schoolwerkzaamheden. Jouw dagen zijn dus nooit saai!

Belangrijk is dus dat je gemakkelijk contact kan maken met jongeren en snel kan schakelen.Naast de waarnemingsuren zou het kunnen dat je gaat surveilleren tijdens de pauzes in de gangen, en zorg jij ervoor dat de leerlingen zich netjes gedragen. Je spreekt ook de leerlingen aan, wanneer zij gedrag vertonen dat niet valt binnen de gedragsregels van de school.

Wat zijn de voordelen?
Wanneer jij aan de slag gaat als leswaarnemer, maak je kennis met het onderwijs. Daarnaast doe je veel vaardigheden op die ook buiten het onderwijs goed van pas komen, denk hierbij bijvoorbeeld aan; het leren omgaan met verschillende groepsdynamica en het presenteren voor een groep. Wanneer jij verder zou willen groeien binnen het onderwijs kan Adhocdocent je hierbij helpen door mee te denken over de mogelijkheden!

Wat zijn je werkdagen en -tijden?
Jij geeft zelf aan op welke dagen je wilt werken en wordt dan wekelijks ingezet op die dag(en). De voorkeur gaat uit naar minimaal twee werkdagen, zodat de school en leerlingen bekend met je raken.

Wat bieden wij jou?

  • De kans om ervaring op te doen binnen het onderwijs op verschillende niveaus en klassen
  • Het ontwikkelen van verschillende vaardigheden die ook buiten het onderwijs van pas komen
  • Gratis deelname aan trainingen en netwerkborrels
  • De kans om door te groeien binnen het onderwijs
  • De mogelijkheid om zelf je beschikbaarheid te bepalen

Wat vragen wij van jou?

  • Ervaring met jongeren of kinderen
  • Student aan een hbo- of wo-instelling
  • Bij voorkeur minimaal 2 werkdagen per week inzetbaar

Lijkt het jouw leuk om volgend jaar aan de slag te gaan als leswaarnemer? Reageer op deze vacature!

Deze vacature is inmiddels vervuld. Schrijf je hier in om op de hoogte te worden gehouden van onze vacatures.