Ter uitbreiding van ons team in Rotterdam zoeken wij vanaf medio juli 2019 een Vervangingsmedewerker die aan de slag gaat voor Klaswijs. Klaswijs is een onderdeel van Adhocdocent en gericht op het primair onderwijs. Dat betekent dat je in je werk dagelijks contact hebt met leerkrachten en basisschooldirecteuren. Jij gaat actief aan het werk om vervangende leerkrachten te regelen voor de kort- en langdurende vacatures.

Als Vervangingsmedewerker bij Klaswijs werf je op creatieve wijze onderwijstalent en bouw je aan een stabiel netwerk van scholen. Klaswijs is een dynamisch bedrijf dat altijd op zoek is naar verbetering. Omdat je in een klein team werkt, is jouw aandeel groot. Wij kunnen jouw creativiteit, doorzettingsvermogen en enthousiasme goed gebruiken!

Wat ga je doen?
Klaswijs is gevestigd in Rotterdam en heeft voornamelijk klanten in regio Rijnmond, maar onze ambitie is om dit netwerk nog verder uit te breiden!

In de functie als Vervangingsmedewerker ben je de verbindende factor tussen scholen en leerkrachten. Je bent continu op zoek naar de perfecte match tussen de school en de leerkracht, je draagt verantwoording voor de actieve werving van leerkrachten. Jij bent in staat om voor iedere functie een geschikte kandidaat te vinden.

Jouw taken bestaan onder andere uit:

 • Werven en selecteren van kandidaten via onlinekanalen (jobboards en social media);
 • Voeren van intake- en onderhandelingsgesprekken;
 • Snel schakelen ten behoeve van last minute dagvervangingen;
 • Uitvoeren van administratieve werkzaamheden, zoals het beheren van de kandidatendatabase;
 • Opstellen van een goede profielschets van een kandidaat;
 • Schrijven van pakkende vacatureteksten;
 • Bedenken van nieuwe, creatieve wervingsstrategieën in samenwerking met ons marketingteam;
 • Contact onderhouden met diverse scholen (klanten) in regio Rijnmond en het klantennetwerk van Klaswijs uitbreiden in deze regio.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Allereerst zet je een lekkere kop thee of koffie voor jezelf en je collega’s. Op vestiging Rotterdam werken je samen met Judith. Samen met Judith ben jij verantwoordelijk voor de vacatures in het basisonderwijs. De andere collega’s werken hard voor het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in die regio.

Judith heeft zelf als juf gewerkt en kan je alle ins en outs vertellen over de wereld van het basisonderwijs. Je start met een gezamenlijk, kort overleg. Welke dag vervangingen zijn er binnengekomen? Welke invalleerkrachten zijn er beschikbaar? Welke langdurige vacatures staan er nu open? En voor welke scholen ga jij aan de slag met een wervingscampagne? Uiteraard vergeet je niet om eerst de nieuw ingestuurde cv’s na te gaan. Zit daar een geschikte kandidaat tussen? Dat betekent actie en direct contact opnemen met deze persoon!

Aan het begin van de middag ga je in gesprek met deze kandidaat. Het is een leerkracht in opleiding die graag naast haar studie aan de slag wil op een school. Dankzij jouw enthousiasme en kennis van het basisonderwijs weet je de kandidaat te overtuigen dat werken via Klaswijs een goede stap is. De kandidaat gaat met een goed gevoel over Klaswijs naar huis. Je kunt deze leerkracht voordragen en stuurt het cv direct door naar de school. Vinden én binden is jouw motto!

Daarna ga je langs op een basisschool vlakbij kantoor. Vanuit locatie Rotterdam bedien je een heel aantal bestaande klanten van Klaswijs. Hier werken we sinds de oprichten van Klaswijs mee samen. Je loopt eerst nog even langs bij de invalleerkracht die vandaag op deze school voor de klas staat. Daarna bespreek je de lopende zaken met de directeur, in het gesprek wordt duidelijk dat er een nieuwe vacature is. Jij gaat direct aan de slag samen met je collega, hebben jullie wellicht nog een geschikte kandidaat in de invalpool?

Je sluit je dag af met de laatste check in de onlineapplicatie. Je ziet dat er nog één vervanging binnen is gekomen voor morgen. Jij controleert welke leerkrachten beschikbaar zijn en kiest de beste optie uit. Je koppelt de invalleerkracht aan de aanvraag en monitort of de aanvraag geaccepteerd wordt. Wanneer jij een groenvinkje ziet verschijnen, zit jouw werkdag erop. Morgen weer een nieuwe dag!

Wat we vragen? 
We zoeken iemand die kalm blijft in alle hectiek en goed het overzicht kan bewaren. Je hebt een neus voor nieuwe kansen en vindt het daarom leuk om aan de slag te gaan binnen een startende organisatie!

Verder zoeken we iemand met:

 • Minimaal Hbo werk- en denkniveau;
 • Bij voorkeur minimaal een jaar relevante werkervaring binnen recruitment/ de uitzendbranche of binnen een andere zakelijke functie;
 • Je bent ondernemend en denkt in strategische mogelijkheden en commerciële kansen voor onze vestiging in Rotterdam
 • Je vindt zelfstandig werken geen probleem en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zoals overtuigen en beïnvloeden;
 • Tijdens het recruitmentproces verlies je de kandidaat nooit uit het oog;
 • Een gezonde dosis enthousiasme en creativiteit;
 • Kennis van het basisonderwijs is een pré;
 • Je kunt (wervend) schrijven en je beheerst de Nederlandse taal uitstekend.

Wat wij bieden?
Wij bieden jou een uitdagende baan in een jong en enthousiast team met ambitie. Een functie waarin je jezelf voortdurend kunt uitdagen om nog beter te worden in wat je doet. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en afhankelijk van leeftijd en ervaring.

De startdatum is in overleg, voorkeur gaat uit naar 1 juli 2019. Het betreft een fulltime functie, maar 32 of 36 uur is bespreekbaar.
De functie komt vacant in verband met een zwangerschapsverlof. Maar omdat Klaswijs groeit, hebben we jouw inzet langer nodig. Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor een halfjaar, daarna is er uitzicht op verlenging of een vaste aanstelling wanneer de samenwerking vanaf beide kanten goed bevalt.

Waar ga je werken?
Werken bij Klaswijs is werken in een (hecht) teamverband. Samen met onze collega’s van Adhocdocent vormen wij een gezellig team van 14 collega’s.
Klaswijs bestaat sinds 2018. We zitten boordevol goede ideeën om aankomende jaren onze diensten te verbeteren en Klaswijs nog verder op de kaart te zetten. Jij kunt hierin meedenken! Zo bepaal jij samen met onze marketingafdeling hoe we kunnen bouwen aan naamsbekendheid. Daarnaast ben jij niet bang om de regie te nemen en nieuwe scholen toe te voegen aan ons klantenbestand. Je moet houden van een dynamische werkplek, er is binnen Klaswijs namelijk geen dag hetzelfde.

Kom je snel langs om kennis te maken?
Voldoe jij aan het bovenstaande profiel en ben je beschikbaar voor deze mooie uitdaging? Stuur dan je motivatiebrief samen met je cv naar info@klaswijs.nl. Voor verdere informatie over de functie kun je contact opnemen met Mirjam de Wit, Werving & Selectie, telefoon 010-3075868. Kijk ook eens op www.klaswijs.nl!

Deze vacature is inmiddels vervuld. Schrijf je hier in om op de hoogte te worden gehouden van onze vacatures.