‘Ik miste het onderwijs. Het contact met jongeren is het mooiste van dit vak’

Alex, na 18 jaar terug in het onderwijs

Lees het verhaal van Alex

Herintreder

Opnieuw voor de klas

Keer jij als herintreder terug naar het onderwijs? Ben jij net zoals Alex bevoegd docent of leerkracht, maar heb jij het onderwijs gedag gezegd? De stap terug voor de klas kan best groot zijn, dat weten wij maar al te goed. Daarom hebben we voor een herintreder ons herintrederstraject samengesteld.

Hierbij denken we met je mee over welke begeleiding nodig is om goed voorbereid voor de klas te staan. Ons herintrederstraject is ontwikkeld samen met hogescholen en herintreders die jou voor zijn gegaan in hun terugkeer voor de klas.

Bekijk onze vacatures

Wat jij kunt doen voordat je start met ons herintrederstraject:

Stap 1: Loop een aantal dagen mee met een docent of leerkracht

Wij adviseren je om een paar dagen mee te lopen met een docent of leerkracht binnen jouw vakgebied. Dan ervaar je het onderwijs van nu en voel je of het echt kriebelt. Heb je meegelopen en sta je te springen om weer aan de slag te gaan? Ga dan naar stap 2!

Stap 2: Breng de veranderingen in kaart

De ontwikkelingen binnen het onderwijs hebben niet stilgestaan in de korte of langere periode die jij afwezig was. Houd er rekening mee dat er wellicht veel veranderd is binnen het onderwijs, jouw vakgebied en de lesmethodes sinds jouw vertrek. Ga in gesprek met een actieve docent en bevraag hem op de huidige werkwijze in het onderwijs.

Stap 3: Volg onze opfriscursus

In 5 dagdelen bereiden wij je voor op een terugkeer voor de klas. In samenwerking met de hogeschool hebben we een training ontwikkeld met daarin de onderwerpen: groepsdynamiek, de nieuwste didactische werkvormen, differentiatie in de groep en leerlingvolgsystemen.

Stap 4: Wij regelen jouw werkplek

Nu je helemaal klaar bent om weer aan de slag te gaan voor de klas, helpen wij je om een passende plek te vinden voor de klas. Wij begeleiden je bij de sollicitatiegesprekken en tijdens de start van je baan door bijvoorbeeld een docentencoach voor je te regelen!

“Een goede leraar is iemand die het beste uit je haalt in plaats van je vol stopt”

Alex | opleidingsmanager mbo

Vacatures voor herintreders