1. Accepteer de situatie en tel je zegeningen.

De situatie waarin je nu verkeert, doorbreekt het patroon waarin je tot nu toe hebt gewerkt en geleefd. Geniet van het rustig opstarten, de chaotische online meetings en het mooie weer! De één noemt het mindfulness, voor mij is het leven uit dankbaarheid. Neem ook eens tijd om te bidden en te mediteren of lees dat ene boek waar je nog niet aan toegekomen was!

2. Zorg ervoor dat je minimaal 1,5 uur per dag lichte lichamelijke arbeid verricht.

Denk hierbij aan wandelen, stofzuigen, rustig fietsen, de hond uitlaten, kast opruimen, gras maaien etc. Deze beweging heeft een reinigende werking voor je lichaam. Je spieren zorgen voor circulatie in je lymfestelsel en dat speelt een belangrijke rol in je immuunsysteem en de afvoer van afvalstoffen. Als het kan: doe deze activiteiten in de zon en buitenlucht!

3. Doe dagelijks aan krachttraining (10 minuten) of intensief bewegen (30 minuten)!

Ik maak hierbij geen onderscheid tussen `cardio’ en `kracht’. Het doel is om de hartslag omhoog te krijgen, zodat zuurstof diep doordringt in al je lichaamscellen en er een hormonale prikkel wordt gegenereerd voor het opbouwen van spieren, pezen en botten.

4. Gebruik je gezonde verstand!

Laat je niet gek maken door de miljoenen schema’s en filmpjes op internet. Zoek iets dat past bij je lichaam! Als je niet gewend bent om te sporten en je gaat heel fanatiek burpees doen, heb je volgende dag enorme spierpijn. Wanneer je nooit hardloopt en je gaat ineens 5 kilometer rennen, is dat geen goed idee. De extreme belasting doet een aanslag op je afweersysteem en dat is nu juist niet de bedoeling. Dus… sla ook een dag over als je vermoeid bent en luister naar je lichaam!

5. Tot slot: eet gezond, drink voldoende water en maak je geen zorgen over zaken waar je geen invloed op kan uitoefenen.

Geen verdere toelichting, maar misschien wel de grootste uitdaging voor je!

En hoe ikzelf deze dagen doorkom? De hele dag achter een laptop zitten, is iets wat ik absoluut niet kan. Zo loop ik af en toe heen en weer of doe ik een oefening zoals deze 5 tips voor gezond thuiswerken. Als het echt lang duurt, ga ik een stuk hardlopen of fietsen. En daarbij… ik geef thuis gymles: de kinderen hebben namelijk ook hun beweging nodig!

Wil of heb jij tips voor deze periode?

Laat het ons weten door te mailen naar marketing@adhocdocent.nl!