‘Talentvolle mensen voor de klas brengen, dat is ons doel’

Marianne | oprichtster Adhocdocent

Over ons

Hoe het begon…

In 2009 stonden Floor van der Kooy en Marianne Kleppe voor de klas en gaven ze les aan jongerejaars studenten. Daar werd het idee geboren: ‘Waarom zetten we onze medestudenten niet voor het onderwijs in?’ Zo begonnen hun vrienden als bijlesdocent, lesassistent of als surveillant. Totdat ze de vraag kregen: ‘Hebben jullie naast studenten ook docenten?’. Zo werd Adhocdocent geboren. De oorsprong van het bedrijf is nog steeds een belangrijk onderdeel van onze huidige organisatie. Nieuw talent verbinden, enthousiasmeren en opleiden voor het onderwijs.

Sinds 2019 is Adhocdocent onderdeel van Westerduin. Westerduin bestaat drie bedrijven die als drijfveer hebben om een omgeving te creëren waarbinnen mensen tot bloei komen. Wij zijn dé HR Partner van onze klanten en richten ons op de instroom en het behoud van personeel binnen diverse branches.

Adhocdocent, Klaswijs en Westerduin worden ondersteund vanuit ons hoofdkantoor in Veenendaal.

Heb je meer vragen over Adhocdocent of Westerduin? Kijk dan ook eens op: Westerduin.nl

Persoonlijk en betrokken

Graag leren we je kennen. Wij houden van mensen en dat is wat ons als team verbindt. Het verhaal achter de docent, de ambitie van de student, de visie van de schooldirecteur. Om kwaliteit te leveren heb je deze verhalen nodig om de juiste verbinding te leggen tussen school en kandidaat.

Duurzame samenwerking

Wij gaan geen samenwerking aan voor de korte klap. Iemand leren kennen kost tenslotte tijd. Het leukste van ons werk? Als de kandidaat die je geplaatst hebt op een school, enkele jaren later aan de andere kant van de tafel zit. Als sectieleider, docentbegeleider of teamleider. Dan is ons werk geslaagd. De kandidaat duurzaam verbinden aan de school.

De docent in iemand vinden

In heel veel mensen zit een onontdekte docent. Door de jaren heen spreken wij zoveel mensen die stiekem de ambitie hebben om het onderwijs in te gaan. Maar ja, er liggen zoveel drempels op de weg. Het is onze ambitie om deze drempels weg te halen en nieuw talent toe te voegen aan het onderwijs. Het is eigenlijk niet alleen onze ambitie, het is waar we vandaan komen.

Practice what we preach

Talent toevoegen aan het onderwijs, betekent ook opleiden. Opleiden, omscholen, bijscholen, trainen en coachen. Via onze academy leiden we in samenwerking met onze klanten, nieuwe docenten op.

Leer ons kennen

Tenslotte, en daardoor zeker niet het onbelangrijkste, kom langs. Leer ons kennen om te zien hoe wij onze waarden vorm geven in de praktijk. Intern is onze werkwijze omschreven in onze eigen LEOO. Met lef, enthousiasme, ondernemerschap en (wat wij het belangrijkste vinden) met oog voor de ander.

Voor kwalitatief goed onderwijs

Kwalitatief goed onderwijs voor heel Nederland

We willen bouwen aan teams die onze opdrachtgevers met lef, enthousiasme en ondernemerschap helpen aan goed gekwalificeerd personeel. Dit doen we met oog voor de ander en we zijn gericht op de lange termijn relatie. We zijn er trots op dat we gedreven werken binnen een positieve cultuur. Onze opdrachtgevers en docenten merken dat!

De medewerkers van Adhocdocent staan graag voor je klaar om een passende onderwijsbaan voor je te vinden. Kunnen we iets voor jou betekenen en wil je meer over ons te weten komen? Neem dan contact met ons op!

Mensen over ons

Bij Adhocdocent willen wij scholen en leerkrachten blij maken. Wij hebben verschillende verhalen opgehaald, lees hier het verhaal van Alex, Charlotte, Arent of bijvoorbeeld Anne:

Ervaringen met Adhocdocent

 

Dag van de leraar 2019

Ondersteuning van Studentdocenten

Aan de slag voor de klas