“Ik wil iets doen waarmee ik anderen verder kan helpen”

Ongeveer 1,5 jaar geleden besloot Martin (46) dat hij een carrièreswitch wilde maken: “Ik was op dat moment werkzaam als accountmanager en zelfstandig ondernemer en wilde graag werken in het onderwijs, omdat ik anderen verder wil helpen dan waar ze op dit moment staan.”

Zonder enige ervaring binnen het onderwijs waagde Martin de sprong.

Martin ging op zoek naar een baan binnen zijn netwerk, maar merkte al snel dat dit niet succesvol was. Om die reden besloot hij een video te plaatsen op zijn LinkedIn-profiel. “Ik moest eruit springen ten opzichte van de rest, daarom maakte ik een video waarin ik alleen voorin de klas stond en vertel dat ik graag een klas wil lesgeven, maar er nog geen leerlingen in zitten. Ik sluit het filmpje af met: Wie kan me aan het werk helpen?’’

Naar aanleiding van deze oproep kwam Martin in contact met Lodewijk van Adhocdocent. “Lodewijk vertelde over de mogelijkheden om aan de slag te gaan binnen het onderwijs via Adhocdocent. Op dat moment had Adhocdocent nog geen concrete vacature, maar hij beloofde me dat hij op zoek zou gaan naar een passende functie voor me. Ongeveer één week later belde Lodewijk mij opnieuw met een vacature voor docent Aardrijkskunde op het Greijdanus in Hardenberg.”

Zonder enige ervaring binnen het onderwijs waagde Martin de sprong. “Het betrof leerlingen van het vmbo in de onderbouw. Het ging goed en al snel kreeg ik van de teamleider de vraag of ik meer uren zou willen werken. Ik wilde deze kans pakken en stond daarna twee dagen per week voor de klas.”

Ook bij Adhocdocent bleven deze positieve geluiden vanuit het Greijdanus niet onopgemerkt. Zo nam Lodewijk opnieuw contact op met Martin voor een nieuwe functie naast zijn huidige baan. “Ik werd gebeld met een vacature voor docent economie bij het Hoornbeeck College in Amersfoort.” Een functie die perfect aansluit bij Martin zijn werkervaring; aangezien hij jarenlang als accountmanager heeft gewerkt en daarbij zelfstandig ondernemer is geweest. Zo vertelt Martin: “Ik ben heel praktisch ingesteld en merkte dat de mbo-studenten hier behoefte aan hebben. Zo ben ik meer een coach die de studenten verder brengt dan waar ze op dit moment zijn. Ik wil hen zelf na laten denken en hun bewust maken van wat ze doen én waarom ze dat doen. Studenten begrijpen hoe de theorie werkt, omdat ze het direct toepassen in de praktijk. Als docent geef ik hen de tools om stappen te zetten. Voor mij is het verder helpen van leerlingen dé reden geweest om het onderwijs in te gaan.”

“Dankzij Adhocdocent heb ik in de afgelopen periode mooie mogelijkheden gekregen om aan de slag te gaan binnen het onderwijs. Om die reden zou ik het zeker aanraden om contact op te nemen met het Adhocdocent, want het is een fijne organisatie die met je meedenkt en je helpt aan een baan én school die bij jou past.”

Wil jij net als Martin ontdekken of het onderwijs iets voor jou is? Kom met ons in gesprek, loop een dagje mee en ontdek of werken in het onderwijs bij jou past!