‘Ik geniet enorm van het contact met de leerlingen! 

‘Ik geniet enorm van het contact met de leerlingen! Ik vind het mooi om ze te zien ontwikkelen.’

Dianne Scholman (43) werkt inmiddels zes maanden op de Pieter Zandt Scholengemeenschap in Kampen. Voor haar is deze school niet onbekend, want zo’n 18 jaar geleden heeft ze hier ook al gewerkt.

Na 18 jaar staat ze nu opnieuw voor de klas. Dit keer via Adhocdocent als kerndocent op de Pieter Zandt. Hoe is dat toch zo gelopen? Jaren geleden heeft Dianne ook voor de klas gestaan, maar destijds kreeg ze een baan aangeboden als orthopedagoog. Ze heeft hiervoor ook een studie afgerond en daarom koos ze ervoor om haar baan als docent op te zeggen. Na een periode van persoonlijke omstandigheden en afwisselend wel/niet gewerkt te hebben, begon het toch weer te kriebelen om als zij-instromer voor de klas te staan.

Dianne vertelt; ‘Ik gaf mijzelf de tijd om te onderzoeken of ik dit echt wilde. Ik ging online zoeken naar de mogelijkheden om als docent aan de slag te gaan. Zo kwam ik op de website van Adhocdocent terecht en heb ik het e-book gedownload. Dit heb ik met veel plezier gelezen en hierdoor  werd ik alleen maar enthousiaster.’ Dianne was er nog niet aan toe om daadwerkelijk stappen te zetten, totdat ze door Ewout van Adhocdocent werd gebeld. ‘Tijdens het kennismakingsgesprek werd er goed geluisterd naar mijn wensen. Aan het einde van het gesprek benoemde Ewout dat hij waarschijnlijk een vacature heeft die bij mij zou aansluiten.’

Dianne twijfelde in eerste instantie wel, omdat de standplaats van de school een uur rijden is voor haar. In de daaropvolgende gesprekken wist Ewout haar toch te overtuigen en ging ze op sollicitatiegesprek bij de school. Na het 1e gesprek voelde Dianne dat dit dé baan was waar ze naar op zoek was. Aansluitend had ik twee proeflessen en volgde er nog verschillende gesprekken. Hierin heeft Dianne ook stap voor stap begeleiding en tips gekregen vanuit Adhocdocent. ‘Dat was heel fijn! Inmiddels sta ik al zes maanden met veel plezier voor de klas.’

Desondanks waren de eerste maanden wel pittig voor Dianne. ‘Natuurlijk gaat het met vallen en opstaan, maar ik ben nog steeds blij dat ik de stap heb gezet! Ik geniet elke dag enorm van het contact met de leerlingen. Zo vind ik het mooi om hen te zien groeien en ontwikkelen. Geen dag is hetzelfde.’ Eén ding is zeker voor Dianne; ‘Het onderwijs is nooit saai!’