Start jij via Adhocdocent het onderwijstraineeship?

Een onderwijstrainee van Adhocdocent gaat een uitdaging niet uit de weg. Je hebt een passie voor onderwijs en wilt jezelf graag verder ontwikkelen binnen dit vakgebied. Je wordt docent of leerkracht én onderwijsexpert en gaat een dynamische loopbaan in het onderwijs tegemoet!

Tijdens dit leer-werktraject start je direct met een betaalde baan als docent in het voortgezet onderwijs. Je behaalt je lesbevoegdheid en volgt gedurende het traineeship verschillende cursussen en trainingen als verdieping op de studiestof. Het kan voorkomen dat je na een halfjaar wisselt van werkplek, maar Adhocdocent streeft er naar dat je in ieder geval een schooljaar lang op dezelfde school werkt. Dit geeft jou de ruimte om de school en de leerlingen te leren kennen.

Je lesbevoegdheid behaal je via een hogeschool of universiteit in Nederland. Via welke onderwijsinstelling jij de opleiding wilt volgen, is aan jou. Dit betekent ook dat de examencommissie van desbetreffende opleiding bepaalt hoe jouw studietraject er uit ziet. Wellicht kun je vrijstelling krijgen door eerder behaalde diploma’s. Het traineeship duurt zolang jouw studietraject loopt, maar je bent in ieder geval voor minimaal twee jaar aan Adhocdocent verbonden. Ben je benieuwd hoe jouw route naar een onderwijsbevoegdheid er uit ziet? Informeer bij een hogeschool/universiteit in jouw regio!

Wanneer kom je in aanmerking voor het Adhocdocent traineeship?

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo- opleiding
 • Je hebt maximaal 5 jaar werkervaring binnen of buiten het onderwijs
 • Je wilt jezelf graag ontwikkelen en gaat een uitdaging niet uit de weg
 • Je hebt interesse in het doceren van een van de volgende vakken:
  Nederlands, Engels, Frans, Duits, wiskunde, natuurkunde of scheikunde
 • Je bent woonachtig in Midden-Nederland en – wanneer nodig – bereid om een uur te reizen voor je werk
 • Je hebt nog geen (tweedegraads) onderwijsbevoegdheid. Heb je dat al wel? Kijk dan eens hier.

Voordelen van het Adhocdocent traineeship

Het onderwijstraineeship is onderdeel van de Adhocdocent Academy. Als onderwijstrainee bij Adhocdocent studeer je kosteloos voor je onderwijsbevoegdheid. Omdat wij samenwerken met veel scholen door het hele land is het mogelijk om kennis te maken met diverse scholen. Er zijn zoveel onderwijsmethodes. We laten je ontdekken wat bij jou past; innovatief onderwijs of misschien juist liever een traditioneel onderwijsconcept!

Referentie Martine


Lees de hele onderwijsblog van Martine hier.

Adhocdocent Academy

Je wilt jezelf blijven ontwikkelen, maar tegelijkertijd ook in praktijk brengen wat je leert tijdens je docenten- of lerarenopleiding. Via de Adhocdocent Academy kies je voor een opleiding aan een hogeschool of universiteit naar keuze. Daarnaast biedt de Academy je verschillende startersfuncties in het onderwijs. In overleg word je voorgesteld aan een school. Uiteraard zorgen we ervoor dat de organisatie aansluit op jouw wensen. Het precieze aantal lesuren wordt in overleg met jou vastgesteld, je kunt rekenen op een onderwijsbaan van circa 3,5-4 dagen per week.

Het traineeship gaat van start op het moment dat wij een werkplek voor je hebben gevonden. Het traineeship kan niet van start gaan, op het moment dat er geen werkplek beschikbaar is. Uiteraard doen wij onze uiterste best om een mooie docentenfunctie voor jou te vinden, maar zijn we hierin afhankelijk van de plekken die beschikbaar komen op de scholen. Op het moment dat jij bent aangenomen op de school, ben jij zeker van een plek binnen het traineeship en gaan we met elkaar van start!

Naast je studie en baan kun je via de Academy cursussen en trainingen volgen. In overleg stellen we kennisgebieden vast die passen bij jouw interesses en talenten. Ook koppelen we je aan een docentbegeleider, die jou kan helpen met je ontwikkelpunten. Kortom, een trainingsplan op maat gemaakt voor jou!

Het Adhocdocent onderwijstraineeship biedt jou:

 • Een arbeidscontract van minimaal 0,7 fte op een middelbare school
 • Een lerarenopleiding op een hogeschool of universiteit (meestal worden er binnen de lerarenopleidingen twee college-avonden per week gehanteerd)
 • Verloning conform de loonschalen van de onderwijs cao
 • Een volledig betaalde opleiding tot leerkracht of eerste- of tweedegraads bevoegd docent
 • Een verdiepingstraject op maat gemaakt
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan trainingen en netwerkbijeenkomsten
 • Een optie voor een leaseauto

 

Iets voor jou?

Inschrijven is mogelijk voor het traineeship dat start in september 2020, het is tot 1 mei 2020 mogelijk om je hiervoor aan te melden. Stuur een vrijblijvend bericht of een aanmelding in de vorm van jouw cv en motivatiebrief naar Adhocdocent via onderstaand formulier. Dan nemen we contact met je op over de verdere procedure.
Wil je een oriënterend gesprek of meer informatie over het onderwijstraineeship? Neem dan contact op met Adhocdocent via email of telefonisch.

Je aanmelding of informatieaanvraag kan ook gemaild worden naar info@adhocdocent.nl o.v.v. ‘Traineeship + je naam’. Uiteraard mag je jouw motivatie ook toelichten in een kort filmpje van een minuut. Dan nemen we contact met je op over de verdere procedure.

Naam

Telefoonnummer *

E-mailadres *

Vak (indien van toepassing)

Upload hier je CV *

Upload hier je motivatie *

Bericht

Hoe ken je Adhocdocent? *


Meer informatie? Mail naar info@adhocdocent.nl of bel naar 010 260 04 35.