Herintreder banner

Keer jij als herintreder terug naar het onderwijs?

Ben jij bevoegd docent of leerkracht, maar al een tijd geleden het onderwijs gedag gezegd? De stap terug voor de klas kan best groot kan zijn, dat weten wij al te goed. Daarom hebben we ons herintrederstraject samengesteld; hierbij denken we met je mee over welke begeleiding nodig is om goed voorbereid voor de klas te staan.

Ons herintrederstraject is ontwikkeld met hogescholen en herintreders die jou voor zijn gegaan in hun terugkeer voor de klas. Samen met een hogeschool verdiep jij je een paar dagen in het onderwijs van nu. Zie het als een opfriscursus! Overweeg je om weer aan de slag te gaan als docent of leerkracht? Check dan onderstaande stappen om tot een goede keuze te komen:

1. Loop een aantal dagen mee met een docent of leerkracht
Als bevoegd docent of leerkracht kun jij de stap terug naar het onderwijs snel maken, ongeacht wat je in jouw ‘onderwijspauze’ hebt gedaan. Jouw onderwijsbevoegdheid is nog steeds een geldig document waarmee je binnen het onderwijs aan de slag kunt.

Wij adviseren je om een paar dagen mee te lopen met een docent of leerkracht binnen jouw vakgebied. Dan ervaar je het onderwijs van nu en voel je of het echt kriebelt. Heb je meegelopen en sta je te springen om weer aan de slag te gaan?

2. Breng de veranderingen in kaart
De ontwikkelingen binnen het onderwijs hebben niet stilgestaan in de korte of langere periode die jij afwezig was. Houd er rekening mee dat er wellicht veel veranderd is binnen het onderwijs, jouw vakgebied en de lesmethodes sinds jouw vertrek.

In plaats van een krijtbord, hangt er op de meeste scholen tegenwoordig een digibord. Breng zo veel mogelijk veranderingen in kaart, ga bijvoorbeeld in gesprek met docenten en leerlingen om te inventariseren om welke veranderingen het gaat. Zijn de veranderingen voor jou te overzien?

3. Opfriscursus
Na een lange tijd weer voor de klas staan, kan vooral in het begin best pittig zijn! Natuurlijk neem je veel ervaring mee uit het verleden. Maar investeer ook tijd om weggezakte kennis op te halen. Wij bieden je ook middels ons herintrederstraject een opfriscursus aan. Kun je hier tijd voor vrijmaken?

4. Solliciteren
Je bent helemaal klaar om weer aan de slag te gaan voor de klas, wij helpen je om een passende plek te vinden voor de klas. Naast dat we met je meekijken voor een opleidingstraject (wanneer gewenst), brengen we ook je wensen in kaart voor een leuke werkplek. Vervolgens brengen we je in contact met een van de vele scholen waar wij mee samenwerken en we begeleiden je in het verdere sollicitatieproces. Wij doen er alles aan om jou op een passende plek binnen het onderwijs te krijgen!

5. Aan de slag
Goed nieuws! Je kunt aan de slag op een school en bent klaar voor een vliegende start voor de klas. Natuurlijk houdt hier onze betrokkenheid niet op! We stellen een opleidingstraject samen om de kennis en vaardigheden op peil te brengen.

Daarnaast helpen we je met de dingen waar je tegenaan loopt na een lange tijd van afwezigheid binnen het onderwijs. Wanneer gewenst verbinden we je aan een van onze docentencoaches die samen met jou en jouw leervraag aan de slag gaat.. En uiteraard maken we in samenspraak met jou en de school goede afspraken over jouw arbeidsvoorwaarden en opleidingsmogelijkheden.

Kortom: het onderwijs biedt kansen genoeg! Ook wanneer je een tijdje geen les hebt gegeven. Zo’n stap kan best pittig zijn, maar gaat je met de juiste begeleiding vast en zeker lukken! Wij helpen je graag. Schrijf je vrijblijvend in en geef aan wat jouw wensen zijn.

Inschrijven bij Adhocdocent