Wat wij doen

Lef, Enthousiasme, Ondernemerschap & Oog voor de ander

Hoe het begon

In 2009 stonden Floor van der Kooy en Marianne Kleppe voor de klas en gaven ze les aan jongerejaars studenten. Daar werd het idee geboren: ‘Waarom zetten we onze medestudenten niet voor het onderwijs in?’ Zo begonnen hun vrienden als bijlesdocent, lesassistent of als surveillant. Totdat ze de vraag kregen: ‘Hebben jullie naast studenten ook docenten?’. Zo werd Adhocdocent geboren. De oorsprong van het bedrijf is nog steeds een belangrijk onderdeel van onze huidige organisatie. Nieuw talent, zonder kennis van, verbinden, enthousiasmeren en opleiden voor het onderwijs.

Persoonlijk en betrokken

Graag leren we je kennen. Wij houden van mensen en dat is wat ons als team verbindt. Het verhaal achter de docent, de ambitie van de student, de visie van de schooldirecteur. Om kwaliteit te leveren heb je deze verhalen nodig om de juiste verbinding te leggen tussen school en kandidaat.

Duurzame samenwerking

Wij gaan geen samenwerking aan voor de korte klap. Iemand leren kennen kost tenslotte tijd. Het leukste van ons werk? Als de kandidaat die je geplaatst hebt op een school, enkele jaren later aan de andere kant van de tafel zit. Als sectieleider, docentbegeleider of teamleider. Dan is ons werk geslaagd. De kandidaat duurzaam verbinden aan de school.

De docent in iemand vinden

In heel veel mensen zit een onontdekte docent. Door de jaren heen spreken wij zoveel mensen die stiekem de ambitie hebben om het onderwijs in te gaan. Maar ja, er liggen zoveel drempels op de weg. Het is onze ambitie om deze drempels weg te halen en nieuw talent toe te voegen aan het onderwijs. Het is eigenlijk niet alleen onze ambitie, het is waar we vandaan komen.

Practice what we preach

Talent toevoegen aan het onderwijs, betekent ook opleiden. Opleiden, omscholen, bijscholen, trainen en coachen. Via onze academy leiden we in samenwerking met onze klanten, nieuwe docenten op.

Leer ons kennen

Tenslotte, en daardoor zeker niet het onbelangrijkste, kom langs. Leer ons kennen om te zien hoe wij onze waarden vorm geven in de praktijk. Intern is onze werkwijze omschreven in onze eigen LEOO. Met lef, enthousiasme, ondernemerschap en (wat wij het belangrijkste vinden) met oog voor de ander.