Vervul jij als student een bijbaan in het onderwijs?

Adhocdocent is de plek waar jij als student terecht kunt voor een uitdagende en flexibele bijbaan onderwijs. Vanzelfsprekend bieden wij jou een uitstekend salaris. Ben jij bereid de kennis die je bezit over te dragen en ga je de uitdaging aan om voor de klas te staan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bekijk hieronder onze promofilm om een goed beeld te krijgen van een passende onderwijs bijbaan.

Werken bij Adhocdocent kan je verdelen in verschillende soorten werkzaamheden:

Jij als docent
Als docent sta je zelfstandig voor de klas. Je neemt lessen over van docenten die ziek of zwanger zijn. Je bezit de specifieke kennis die nodig is om het vak te geven en hebt al enige onderwijservaring. Daarnaast heb je feeling met jongeren en vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling. In het bezit zijn van een educatieve minor of het volgen van een lerarenopleiding is een pré, maar niet noodzakelijk. Natuurlijk zorgt Adhocdocent dat je niet onvoorbereid voor de klas staan en krijg je een training in pedagogische en didactische vaardigheden. En.. als bijbaan docent zijn is een dikke plus op je cv.

Jij als bijlesdocent
Als bijlesdocent heb je net wat meer verantwoordelijkheid dan als huiswerkbegeleider. Je geeft les aan een groepje leerlingen die moeite hebben met een bepaald vak. Als bijlesdocent leg je niet alleen de moeilijkste onderdelen uit, maar probeer je ook zelf te ontdekken waar de leerlingen tegenaan lopen. Als bijlesdocent is het belangrijk dat je feeling hebt met het vak dat je geeft.

Jij als onderwijsassistent
Als onderwijsassistent ben je betrokken bij het onderwijs, zonder dat je zelf de verantwoordelijkheid draagt. Je geeft bijvoorbeeld bijles, begeleidt de huiswerkklas, helpt mee bij projecten of ondersteunt de docent tijdens de lessen. Jouw werkzaamheden zijn dus voornamelijk onderwijsondersteunend.

Jij als leswaarnemer
Als leswaarnemer neem je lessen waar van docenten die op dat moment afwezig zijn. De afwezige docent geeft van tevoren door wat er deze les van jou wordt verwacht. Het kan bijvoorbeeld gaan om het afnemen van een toets of het werken aan een opdracht. Als leswaarnemer maak je gemakkelijk een klik met jongeren en durf je het aan om voor verschillende groepen te staan. In functie leswaarnemer heb je een bijbaan onderwijs voor het gehele cursusjaar.

Jij als surveillant
Als surveillant houd je toezicht op de leerlingen tijdens examens, tussenuren (Zuren) en andere activiteiten waar toezicht wenselijk is. Je zorgt ervoor dat leerlingen in alle rust en orde kunnen werken. Werken als surveillant is een leuke manier om kennis te maken met het onderwijs en de sfeer te proeven.

Jij als huiswerkbegeleider
Als huiswerkbegeleider help en begeleid je leerlingen tijdens de huiswerkuren. De leerlingen werken aan hun huiswerk en jij zorgt voor rust in de klas en helpt hen waar nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je de leerlingen motiveert hen huiswerk te maken en help je hen eventueel met het plannen van hun huiswerk.

Jij als examentrainer
Als examentrainer help je leerlingen bij de laatste loodjes voor het centraal examen. Je geeft leerlingen persoonlijke aandacht en helpt ze bij hun valkuilen van een of meerdere examenvakken. Hiervoor moet je de leerling soms eerst toetsen om de knelpunten in kaart te brengen. Samen ga je ervoor zorgen dat de leerling goed voorbereid zijn examens in gaat. Kortom, je geeft niet op voordat de leerling de examenstof beheerst.

Jij als zomer- of lenteschooldocent
Als zomer- of lenteschooldocent zorg jij ervoor dat leerlingen aan de slag gaan met hun tekort vakken. Als een leerling het benodigde niveau voor een vak heeft behaald en de afsluitende toets met een voldoende afsluit, blijft hij/zij niet zitten. Een verantwoordelijk project waarbij jij direct helpt om dit tot een succes te maken.

Jij als…
Jij als… betekent dat je ingezet kan worden waar dat dan nodig is, dit buiten de functies die hierboven vermeld staan. Het is mogelijk dat de school incidentele of structurele projecten heeft waar jij als student op kan worden ingezet. Bijvoorbeeld als receptionist, begeleider bij excursies, begeleider bij een taaldorp of voor ondersteuning van de ICT.

Inschrijven
Ben je enthousiast geworden om aan de slag te gaan? Meld je dan direct hieronder aan en laat ons weten in welke functie je interesse hebt.

Inschrijven bij Adhocdocent